Targoviste: Ionuţ Savin a avut discernământ când a comis crima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Savin a fost lucid cand a avut cuţitul în mână
Ionuţ Savin a fost lucid cand a avut cuţitul în mână

Medicii au ajuns la concluzia că el i-a aplicat mamei sale 38 de lovituri de cuţit cu bună ştiinţă. Băiatul de 15 ani, din Moreni, riscă acum, până la 12 ani de închisoare, pentru săvârşirea faptei de omor deosebit de grav.

Ionuţ Savin a ucis-o cu sânge rece pe mama sa adoptivă şi ştia foarte bine ce face. Comisia de expertiză întrunită, ieri, la nivelul Serviciului de Medicină Legală Dâmboviţa, formată din mai mulţi medici psihiatri, au stabilit că băiatul a avut discernământ în momentul fatidic.

A fost conştient

Anchetatorii  se văd nevoiţi acum să reformuleze calea de atac împotriva adolescentului, pentru că până sosirea rezultatului expertizei, el se bucura de prezumţia de nevinovăţie sau de acţionare fără discernământ, fiind minor. Acum, lucrurile s-au schimbat şi Ionuţ Savin va răspunde penal pentru fapta sa. „Comisia a stabilit că acţionat cu dicernământ integru corespunzător vârstei sale. Medicii au stabilit că are un uşor comportament deviant, dar asta nu înseamnă că nu poate răspunde penal. Expertiza a fost ataşată astăzi motivelor de recurs formulate de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Dâmboviţa, împotriva sentinţei penale a Tribunalului, prin care s-a respins propunerea de arestare preventivă. Urmează să fie avută în vedere de Instanţa de Control Judiciar, Curtea de Apel Ploieşti, în momentul în care se va pronunţa asupra căii de atac ordinare promovate de procuror. Acum aşteptăm soluţia pronunţată de curte”, Anca Veseliu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Şi-a ucis mama cu 38 de lovituri de moarte

Anchetatorii au stabilit că băiatul şi-a ucis cu sânge rece mama, cu nu mai puţin de 38 de lovituri de cuţit pentru simplul motiv că aecasta nu îi mai plătise internetul. Conducerea Serviciului de Medicină Legală (SML) Dâmboviţa a prezentat a prezentat un raport potrvit căruia, majoritatea loviturilor aplicate de criminal au fost în spate şi în cap iar "moartea a fost violentă”.

Nu mai are pe nimeni

Pe lângă faptul că ar putea petrece următorii 12 ani la închisoare, băiatul va fi nevoit să se obişnuiască şi cu faptul că nu îşi va mai găsi iertarea în inima tatălui său adoptiv. Sfâşiat de durere, Gheorghe Motruc, întrebat dacă îl va ierta vreodată pe Ionuţ pentru oribila faptă, acesta a răspuns foarte ferm şi răspicat că din acest moment, Ionuţ nu mai există pentru el. „N-o să-l iert niciodată pentru ceea ce a făcut. Poate Dumnezeu, dacă o vrea, atunci să-l ierte”, ne-a spus Gheorghe Motruc, soţul victimei, care a stat nemişcat de la căpătâiul soţiei în ziua înmormântării.




Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite