Targoviste: Întrecere la Padina! S-a dat startul "Taberei de schi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De pregătirea copiilor se vor ocupa zece salvamontişti
De pregătirea copiilor se vor ocupa zece salvamontişti

Distracţie la maxim. 80 de copii de toată ţara vor participa, de astăzi şi până vineri, la cea de-a 27-a ediţie a „Taberei de Iniţiere şi Perfecţionare în Schi” care are loc pe Platoul Padina, din Munţii Bucegi.

Pe toată durata taberei, participanţii, care au vârste cuprinse în 4 şi 18 ani, vor învăţa să schieze dar le vor fi predate şi tehnici esenţiale de supravieţuire în munte.

„În fiecare seară vom prezenta „Pericole în Munţi”, „Avalanşe”, „Descărcări Electrice”, „Strategii de Supravieţuire” sau „Regulile Muntelui”. Pentru a nu se plictisi, mai avem în program, tehnici de tras cu arcul sau cu puşca de paint ball. Ne ocupăm atent de pregătirea lor în ceea ce priveşte schiatul. Ii învăţăm cum să procedeze când se întâlnesc cu ursul sau cu lupul pe munte. Ei vor fi viitorii salvamontişti”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Doru Diaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.

De pregătirea copiilor se vor ocupa zece salvamontişti iar echipamentele de schi, pentru fiecare participant, vor fi asigurate de Serviciul de Salvamont Dâmboviţa.

În ultima zi a taberei, copiii vor primi fanioane, diplome, medalii şi premii în funcţie de îndemânarea arătată la fiecare probă de concurs.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite