Târgovişte: Flavius Vlădescu, pe podium la Campionatul European din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este dublu campion naţional, iar la primul său concurs peste hotare, liceanul târgoviştean a câştigat medalia de bronz cu echipa la arte marţiale.

La început, totul a fost o glumă pentru el, dar a început să îndrăgească Shito Ryu. Flavius Vlădescu a început să practice karate la liceu iar acum a ajuns să facă senzaţie în Austria acolo unde a câştigat locul III la Campionatul European de Karate Goju Ryu, ediţia a VII-a.
Pentru Flavius, acesta este cel de-al doilea campionat european la care participă şi prima competiţie pentru care iese din ţară şi obţine şi rezultate.
Tânărul karatist a luat medalia de bronz cu echipa sa la proba Kumite, la categoria 16-17 ani, juniori.
„Sunt sportiv la Clubul Sportiv Târgovişte şi fac karate de opt ani. Am început chiar la Colegiu şi acum mă antrenez la sala de lupte sub comanda lui Daniel Munteanu şi în colaborare cu fratele său, Ion Munteanu. Făcea un coleg în clasă la mine karate şi am zis să fac şi eu. La început a fost doar o joacă. După aceea am crescut şi am început să vin mai des la antrenamente şi să muncesc mai mult şi să fac naveta între micro 9 şi sala de lupte“, povesteşte liceanul.

Competiţia a fost grea
„În Austria a fost foarte greu. Nivelul de competiţie a fost foarte ridicat. Sportivii au venit foarte antrenaţi şi în special ruşii. Cu toate acestea nu mi-a fost frică de ei şi am reuşit să iau un loc destul de bun pentru o primă participare la un campionat european“, mărturiseşte Flavius.

E dublu campion naţional
Perseverenţa şi dorinţa continuă de a ajunge cât mai sus, l-au ajutat pe Flavius să câştige, anul acesta, două titluri de campion naţional. Dar performanţa cere şi sacrificiu. De obicei se antrenează marţea, joia, sâmbăta şi duminica, iar atunci când are competiţii, are antrenament în fiecare zi.
Pentru că îi place foarte mult acest sport, Flavius a neglijat puţin şcoala, lucru cu care nu prea sunt de acord părinţii ei. „S-au obişnuit cu mine. Pe mama nu prea o las să se uite la meciuri, nu suport să stea lângă mine. Tatăl meu este mai aproape, merge cu mine peste tot. Mă susţine în tot ceea ce fac. La şcoală merge acceptabil. De când am început cu sportul însă şcoala am mai neglijat-o şi mama mea îmi atrage mereu atenţia. Îmi spune mereu să pun şcoala pe primul plan“, povesteşte tânărul.
Tot el mărturiseşte că anul acesta „mi-am propus să dau examenul pentru centura neagră“, acum el având doar centura maro în stilul Shito Ryu.
„Este un năzdrăvan, isteţ, munceşte şi are foarte mult potenţial. Sper să obţinem împreună mult mai multe rezultate la nivel internaţional şi să devină un model de karate în judeţ. Mai are până la sfârşitul anului încă trei campionate naţionale. Este la începutul carierei şi este singurul care a continuat din generaţia lui. Mulţi se lasă foarte repede de acest sport. Foarte mulţi fac o perioadă şi apoi caută şi altceva. El a continuat şi e de lăudat“, spune antrenorul său, Daniel Munteanu.

Întrebări şi răspunsuri:

Ai vreun model în viaţă?

Îmi place Bruce Lee, de exemplu, dar nu am modele că dacă stai să te uiţi la un model anume poate îi găseşti şi defectele. Îmi plac toţi şi niciunul. Aşa este cel mai bine.

Ce vroiai să te faci când erai mic?

O să râdeţi dar vroiam să mă fac poliţist. Cred că toţi copii vroiau să se facă poliţişti. Acum vreau să mă fac profesor de sport. Mi se pare mai uşor şi mai atractativ decât alte discipline. Îmi place să fac foarte multă mişcare şi nu aş putea să fac altceva.

Ce-i place?
„Îmi place să mă plimb cu bicicleta, să mă distrez cu prietenii. Îmi place să dorm mult, să mă odihnesc. Având foare multe antrebamente, şi şcoală şi internetul, bag foarte mult somn. E şi greu, de sărbători când toată lumea stătea şi se distra, eu făceam antrenamente. Îmi place în cantonamentele de la mare, la munte“, spune Flavius.

Ce nu-i place?
„Nu-mi place să mă trezească brusc din somn. De obicei mama are obiceiul ăsta, dar şi antrenorul meu. Nici când îmi sună telefonul nu îmi place dar nu am ce să fac, asta e“, explică liceanul.

Profil:
Nume: Flavius Vlădescu
Data Naşterii: 3 septembrie 1993, Târgovişte
Studii: Clasa a X-a la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino“, Târgovişte
Familie: Singur la părinţi


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite