Târgovişte: Administraţia locală nu mai are bani pentru iluminatul stradal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgovişte este aproape de colaps financiar! Edilul Gabriel Boriga a anunţat că se va redimensiona reţeaua de iluminat public pentru a se putea face economii.

Bugetul local nu mai poate acoperi şase miliarde de lei lunar pentru acest serviciu. “Nu o să mai lăsăm să funcţioneze toate lămpile. Nu mai avem bani. Nu o să lăsăm oraşul în întuneric, dar trebuie să facem reduceri de costuri. Iluminatul public stradal ne costă 72 de miliarde de lei pe an. Suntem în imposibilitate în acest moment să plătim ajutoarele sociale. Situaţia este grea. Cetăţenii trebuie să înţeleagă care este realitatea”, spune primarul Gabriel Boriga.

Nu or să mai funcţioneze toate lămpile


Târgoviştenii au opinii diferite în legătură cu iniţiativa administraţiei locale de a scoate din funcţiune o parte din corpurile de iluminat stradal. “Asta e. Trăim vremuri de criză. Trebuie să înţelegem. Şi noi, acasă, când nu ne ajung banii, renunţăm la unele cheltuieli. Dacă nu opresc iluminatul de tot, putem să acceptăm”, spune pensionarul Virgil Crăciun. Multora le este frică însă că străzile lăturalnice vor fi lăsate în beznă. “Eu cred că treaba asta cu o lampă da, una nu va ţine puţin timp. O să ne trezim până la urmă că vom avea iluminat public doar pe marile bulevarde, iar pe străduţele din cartiere nu o să te mai vezi om cu om. Cei de la Primărie ar trebui să ia în calcul şi faptul că activitatea infracţională este mai intensă în locurile dosite, iar dacă sunt şi neiluminate va fi jale”, afirmă Tudor, un târgoviştean de 35 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite