Târgovişte: 6 proiecte de hotărâre, votate fără cvorum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmare discuţiilor în contradictoriu pornite înainte de a începe şedinţa ordinară de lucru a Consiliului Municipal Târgovişte, aleşii au votat să-l elimine din sală pe unul dintre colegii lor. Imediat, s-au solidarizat cu acesta alţi şase consilieri locali, care au părăsit lucrările şedinţei, în semn de protest.

După o pauză de 5 minute, timp în care şi-a făcut apariţia cel de-al 12 ales şi s-a întrunit astfel cvorumul pentru ca legislativul târgoviştean să poată ţine şedina de lucru, s-a trecut la analizarea proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Cum s-a ajuns totuşi să se voteze şase proiecte fără a exista cvorumul necesar desfăşurării şedinţei, respectiv 12 consilieri? După dezbaterea punctului şapte înscris pe ordinea de zi, unul dintre aleşi a părăsit şedinţa, fără niciun fel de motivaţie, iar „maşina de vot” nu a remarcat aspectul sau nu a dorit să-l vadă decât pe la punctul 14! Aşadar, şase  proiecte de hotărâre au fost aprobate fără a mai exista cvorumul necesar pentru ca şedinţa să se poată desfăşura.

Cvorumul se întruneşte cu 12 consilieri

Juriştii Prefecturii Dâmboviţa, instituţia care verifică legalitatea hotărârilor luate în consiliile locale, aşteaptă procesul verbal al şedinţei să vadă ce s-a întâmplat, după care vor decide calea de urmat. „Ca regulă generală, cvorumul pentru a se putea desfăşura şedinţa înseamnă jumătate plus unu dintre consilierii aleşi, adică 12 consilieri, în cazul Consiliului Local Târgovişte”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Andreea Ionescu, purtător de cuvânt la Prefectura Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite