Târgovişte: Ultimul weekend de patrulare la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Ultimul weekend de patrulare la Târgovişte
Târgovişte: Ultimul weekend de patrulare la Târgovişte

Plutonierul Ionuţ Olteanu va pleca, săptămâna viitoare, în provincia Kosovo, după o pregătire de două luni. Luptătorul se va alătura celorlalţi 114 jandarmi români care vor lua parte la misiunea internaţională de menţinere a păcii într-o zonă de conflict.

Pentru plutonierul Ionuţ Olteanu, în vârstă de 33 de ani, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi “Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa, acesta este ultimul weekend în care va sta alături de familia sa şi de colegii de breaslă. După o pregătire ca la carte, care a durat două luni, Ionuţ este gata să plece în locul în care mulţi nu au curajul, şi anume, în provincia Kosovo.

image



Părinţii lui ar fi vrut să nu plece de lângă ei

 “La început, părinţii mei au luat totul ca pe o glumă. S-au gândit că o să-mi treacă şi că totul e doar de moment. Dar, cu fiecare zi care trecea şi se apropia tot  mai mult momentul, au înţeles că nu mă pot îndupleca să mă opresc din a face ceea ce îmi doresc. Înţeleg că este greu pentru ei să mă ştie şase luni plecat din ţară într-o zonă nu chiar prietenoasă, dar asta e. E bine că nu am prietenă, pentru că, probabil, mi-era mai greu să iau această decizie”, spune Ionuţ.

Plutonierul este încurajat de colegii de breaslă, care îl laudă pentru performanţele obţinute la toate testele de pregătire fizică şi psihică. “Printre probele pe care a fost nevoit să le treacă se numără pregătirea psihologică, cele sportive, de verificare a aptitudinilor. A fost testat din legislaţia românească, dar şi din cea de la Kosovo. A fost singurul care a luat nota 10 pe linie”, ne-a mărturisit un alt jandarm.

image




Va câştiga în Kosovo 2.500 de euro

“Am ales să plec în Kosovo din mai multe motive, unul dintre ele fiind cel financiar, dar e adevărat că am dorit şi să experimentez ceva nou. Au mai fost în pregătire alţi 10 colegi de-ai mei”, a mărturisit Ionuţ.

România va trimite 115 jandarmi în Kosovo

Detaşamentul de Jandarmi Români destinat să execute misiuni de prevenire a conflictelor şi gestionarea situaţiilor de criză, în cadrul forţei speciale de poliţie EULEX, va trimite 115 jandarmi în provincia Kosovo. Acest detaşament, din componenţa căruia va face parte şi plt. Olteanu Ionuţ, urmează să înlocuiască contingentul aflat acum în Kosovo, care îşi încheie misiunea în perioada noiembrie-decembrie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite