Târgovişte: Spaniolii şi italienii vin în Târgovişte să-şi facă dantura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Spaniolii şi italienii vin în Târgovişte să-şi facă dantura
Târgovişte: Spaniolii şi italienii vin în Târgovişte să-şi facă dantura

Medicii stomatologi sunt copleşiţi de numărul mare de pacienţi în luna august, străini şi localnici. Luna august este lună de concediu şi, astfel, cei care au probleme cu dantura profită de această perioadă pentru a-şi repara dinţii.

Medicii stomatologi târgovişteni sunt asaltaţi de pacienţi care doresc să îşi rezolve problemele de sănătate dentară într-un timp foarte scurt. Cauza principală a afluxului crescut de pacienţi este revenirea în ţară a celor aflaţi la muncă în străinătate. „Ieri, am lucrat de la zece dimineaţa la zece seara, fără pauză. Aşa este cam de vreo două săptămâni. Am avut programări pentru toata ziua şi peste asta şi câteva urgenţe”, ne spune doctor Raluca Popa, medic stomatolog.

Preţuri de zece ori mai mici în România

Aceşti oameni îşi rezolvă toate problemele apărute pe parcursul unui an, în luna august, când au posibilitatea să se întoarcă acasă. „Acolo este foarte scump, nici nu poţi să te atingi. Toate lucrările le facem acasă fiindcă sunt de bună calitate şi mai ales, foarte ieftine”, declară  Georgeta H., 54 de ani din Târgovişte, plecată de cinci ani la lucru în Spania. „De doi ani, mi-am planificat luna august pentru a-mi rezolva problemele dentare”, completează aceasta.

Preţurile pe care le au de plătit cei care apelează la serviciile stomatologice la cabinetele din Târgovişte sunt incomparabil mai mici decât cele practicate în ţări din Europa precum Spania sau Italia. „Pentru un implant afară plătesc în jur de 1000 – 1300 de euro, în timp ce aici pentru aceeaşi lucrare plătesc 150 de euro. Prefer să vin aici şi timp de două săptămâni îmi rezolv mai multe probleme”, spune Georgeta.

Şi străinii aleg cabinetele din Târgovişte


Un alt grup de pacienţi îl constituie cetăţenii străini care vin în România atraşi de preţurile mici, în ceea ce începe a se prefigura şi în Târgovişte ca turism dentar. Doctor stomatolog Radu Dumitru spune că luna aceasta a avut şapte pacienţi din Europa, în special italieni, care au plecat foarte multumiţi de la el, promiţând că vor spune mai departe de serviciile de bună calitate şi mai ales de preţurile mici.

Investiţii mari pentru a fi la standarde europene

Pentru a putea însă să se înscrie în standardele europene pe care aceşti pacienţi le caută în Târgovişte la preţuri derizorii, medicii stomatologi trebuie să investească foarte mult în dotarea cabinetelor, dar şi în pregătirea lor profesională. Unul din medicii stomatologi cu care am vorbit ne-a spus că doreşte să înceapă să lucreze implantologie, o specialitate foarte delicată care cere foarte mari investiţii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite