Târgovişte: Oamenii de fotbal din Târgovişte protestează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Oamenii de fotbal din Târgovişte protestează
Târgovişte: Oamenii de fotbal din Târgovişte protestează

Fostele glorii ale fotbalului târgoviştean s-au adunat ieri la stadionul “Eugen Popescu” pentru a trage un semnal de alarmă: “fotbalul se duce de râpă”.

Începând din acest sezon, Târgoviştea nu mai are nici o reprezentantă la nivelul ligii a II-a la fotbal. Mai mult, cele două echipe care reprezintă oraşul de sub turn, CSM şi FCM Târgovişte, au mari probleme financiare şi se zbat să facă faţă chiar şi în eşalonul al 3-lea.

Această stare de fapt i-a alarmat pe foştii jucători ai Chindiei şi CS-ului, formaţii care au reprezentat Târgoviştea în divizia A, care au pus la cale un protest inedit chiar pe gazonul de pe „Eugen Popescu”. La manifestare au participat, printre alţii, Cristi Ţermure şi Remus Gâlmencea componenţi ai „Micului Ajax” din anii ’90, dar şi gloriile CS-ului de la sfârşitul anilor ’70, Gheorghe Constantin şi Ion Pitaru.

Gheorghe Constantin, cunoscut microbiştilor ca „nea Tică”, fundaşul de fier al CS-ului, crede că s-a renunţat prea uşor la fotbaliştii din Dâmboviţa.

„S-a renunţat la foarte mulţi jucători locali şi s-au adus mulţi cu o valoare foarte scăzută din diferite zone ale ţării sau chiar din alte ţări. S-au perindat prea mulţi antrenori, iar acum ne-am trezit cu două echipe modeste, de liga 3-a în loc să avem una bună, măcar de liga a 2-a şi una de eşalon inferior unde să-ţi creştii juniorii”, a spus Tică.

Antrenorul, consideră că toate problemele pleacă de la bani şi aminteşte doar câteva nume importante, care au fost îndepărtate de la Târgovişte. „Problema e a banilor, a organizării şi chiar a lipsei de implicare a anumitor factori de decizie în fotbalul târgoviştean. Cei care s-au ocupat de fotbal ştiu mai bine ce s-a întâmplat cu jucătorii buni din Târgovişte, care, pe unde şi mai ales de ce au plecat. Sunt atâţia jucători împrăştiaţi prin ţară, pe care chiar eu i-am antrenat şi care ar fi putut ajuta fotbalul de la noi: Pătru şi Ciolcă, ambii de la Concordia Chiajna, Codruţ Ciobanu de la Internaţional Curtea de Argeş, Constantin Cristian de la Poli Iaşi şi mai sunt mulţi alţii. S-a renunţat prea uşor la ei şi au fost aduse numai nonvalori”, a încheiat Gheorghe Constantin.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite