Târgovişte: Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgovişte a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgovişte a demisionat
Târgovişte: Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgovişte a demisionat

Dragoş Paraschiv invocă motive personale, dar lasă să se înţeleagă că decizia a fost influenţată de ameninţările venite de la transportatori.

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgovişte, Dragoş Paraschiv, a demisionat din funcţie, ieri, în aceeaşi zi în care au demarat lucrările la DN 72, Găeşti-Târgovişte-Ploieşti. Acesta a declarat că solicitarea are la bază motive personale şi aşteaptă de la Ministerul Transporturilor să vadă dacă îi va fi acceptată demisia.

“Eu mi-am depus demisia din motive personale. Am dat drumul la lucrări pe DN 72. Eu, unul, mi-am atins scopul. Dacă îmi este acceptată, bine, dacă nu, tot bine”, a declarat Dragoş Paraschiv.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale a lăsat să se înţeleagă că o contribuţie în luarea acestei decizii au avut-o şi transportatorii, care au fost amendaţi în ultimii ani. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru lipsa rovignetei şi pentru depăşirea greutăţii pe osie. Dragoş Paraschiv ne-a explicat că o greutate mai mare decât cea autorizată poate deteriora drumurile, pentru că, mai ales în zilele foarte călduroase, rămân făgaşe în asfalt. Amenzile sunt foarte mari, între 3.000 şi 20.000 de lei, de aici presiunile exercitate la adresa autorităţilor care le aplică. 

“Ameninţări au fost de la transportatori. Cu cât dai mai multe amenzi, cu atât eşti mai ameninţat. Amenzile, de când am venit eu director, au crescut cu 1000%. Noi eram pe locul I pe ţară la adus venituri”, a adăugat Dragoş Paraschiv.

Secretarul general din Ministerul Transporturilor, Radian Tufă, susţine că acesta nu este un motiv întemeiat pentru că amenzi se dau tot timpul.

“Cred că se victimizează. Amenzi s-au dat şi se vor da întotdeauna pentru cei care nu respect legea”, a declarat Radian Tufă.

Vrea să rămână şef sector

El a adăugat că intenţionează să rămână în cadrul instituţiei, ca şef sector, pentru a duce la bun sfârşit lucrările începute.

“Eu am cerut să fiu şef sector, să mă ocup de DN 72 să meargă lucrările bine. Mai am şi DN 72 A, Târgovişte-Câmpulung, unde este turnat covor asfaltic mai am de făcut acostamente şi să-l marchez şi mai am să lărgesc la patru benzi de la Bâldana-Lunguleţu-Titu”, a mai precizat Dragoş Paraschiv.
   
Locul lui Dragoş Paraschiv va fi preluat, temporar, de adjunctul instituţiei, Relu Popescu. În prezent, acesta se află în concediu.

"Am fost anunţat de domnul Paraschiv că şi-a înaintat demisia. Deocamdată, sunt în concediu şi vom vedea ce va fi apoi", a declarat Relu Popescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite