Târgovişte: Inscripţii amuzante pe străzile din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Inscripţii amuzante pe străzile din Târgovişte
Târgovişte: Inscripţii amuzante pe străzile din Târgovişte

Pe porţile garajului sau chiar pe uşa blocului, cele mai multe se adresează şoferilor care ar putea bloca intrarea sau ieşirea. „Nu parcaţi-garaj-fiţi oameni!“ sau „Nu parcaţi, garaj, riscaţi roţile!“ sunt doar două mesaje pe care le puteţi citi în oraşul nostru.

În Târgovişte, o simplă plimbare pe străzile oraşului vă poate smulge un zâmbet, cu condiţia să aruncaţi câte o privire pe anunţurile sau mesajele scrise pe stâlpii de înaltă tensiune, pe porţile curţilor şi chiar pe uşile de la intrarea blocurilor.

Inspiraţie şi originalitate

Locuitorii oraşului dau dovadă de multă originalitatea atunci când vor să împidice staţionarea maşinilor în faţa garajelor. Tot de originalitate dau dovadă şi trecătorii care nu rămân indiferenţi la mesaj şi îl completează ei înşişi cu câteva cuvinte. Un exemplu „la vedere“ poate fi citit pe strada Maior Eugen Brezişeanu, în zona Balaban, unde un simplu mesaj „Vă rugăm, nu parcaţi, garaj!“ a fost completat de un trecător, rezultatul final fiind „Vă rugăm, nu parcaţi, prea departe de garaj!“.



Un alt proprietar de garaj de pe strada Constantin Brâncoveanu din micro 5 apelează la omenia şoferilor. „Nu parcaţi – garaj - fiţi oameni!“, în vreme ce alt proprietar, de pe strada Tudor Vladimirescu, zona Select s-a gândit că ameninţările sunt mai eficiente. Astfel, pe poarta lui stă scris cu litere mari „Nu parcaţi, garaj, riscaţi roţile!“.

image



Mesajele funcţionează

Şoferii târgovişteni se pare că nu rămân indiferenţi la aceste inscripţii şi spun că respectă rugaminţile proprietarilor. „Am vrut să parchez maşina aici pentru câteva minute, dar când am văzut ce risc, am zâmbit şi am tras-o puţin mai în faţă“, spune amuzat un şofer. 

image


„Nu aş vrea să îmi găsesc maşina zgâriată sau cu roţile tăiate. Prefer să o las în altă parte sau într-o parcare!“, a spus Florina Badea, o şoferiţă în vârstă de 30 de ani.

Mesaje din toate categoriile

Liceenii par a fi preocupaţi de ce se întâmplă cu societatea în care trăiesc şi consideră pereţii clădirilor din apropierea Colegiului Naţional Carabella ca fiind cel mai bun loc unde să îşi expună opiniile: „Noua religie este mediocritatea!“.

Inventivitatea târgoviştenilor se manifestă şi pe indicatoarele auto cu „Accesul interzis“, aflat pe gardul Serelor Primăriei, unde se poate citi „Intrarea interzisă cu auto personal“.



În aceeaşi zonă, pe strada Suseni, pe peretele unui garaj stă scris cu vopsea: „Team căutat, Relu!“. „Au vopsit peretele dar au lăsat mesajul aşa, cine ştie de ce nu l-au şters, oricum eu râd mereu când trec pe lângă el, mai ales când văd că este scris şi greşit“, ne spune râzând, Ciprian, un copil din zonă.

Nici proprietarii magazinelor nu sunt lipsiţi de umor involuntar. În zona Select din micro 6, pe geamul unui spaţiu comercial a fost lăsat pentru clienţii fideli, probabil, mesajul „Magazinul este unde a fost celălalt!“.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite