Târgovişte: Îngheţata londoneză la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Îngheţata londoneză la Târgovişte
Târgovişte: Îngheţata londoneză la Târgovişte

E mare, colorată frumos şi cântă. Pe deasupra are atât de multă îngheţată încât poate potoli pofta tuturor copiilor din oraş. Este maşina de îngheţată care vinde „Îngheţata Londoneză” şi care se plimbă de câteva zile pe străzile târgoviştei.

Maşina cântătoare vine din Anglia şi are volanul pe dreapta. Este o raritate în ţară şi prima care a apărut în judeţul Dâmboviţa. Ideea de a vinde îngheţată din maşină i-a venit unei familii stabilite în Anglia de ani buni, care a zis că în perioada vacanţei trebuie să facă ceva bun pentru târgovişteni.

„Am adus maşina din Anglia şi am pus-o la treabă în oraş. Vindem îngheţată londoneză, făcută după reţetă proprie iar lumea vine şi cumpără pe fiecare străduţă pe care trecem”, spune Mario V. , unul dintre proprietarii afacerii.

Îngheţată de vanilie cu topping-uri felurite

Maşina de îngheţată se plimbă prin tot oraşul zi de zi. Zăboveşte mai mult prin zonele aglomerate pe unde are mai mulţi clienţi. Copiii sunt cei mai bucuroşi de nou apariţie. „Este exact cum am văzut în desene animate şi în filme. Cum o văd, îi cer bani mamei mele şi mă duc să cumpăr o îngheţată”, spune Dănuţ, un băieţel de 10 ani. Nici cei mai mari nu au rămas indiferenţi. „Îmi place foarte mult idea. Mă atrage atât felul în care arată maşina cât şi felul în care cântă. Muzica respectivă te face să vrei să te apropii. Am cumpărat şi eu îngheţată de vreo două ori şi parcă e altceva când o iei de la un om care stă la geamul maşinii”, a declarat Andrei Popa, un avocat de 39 de ani.

Preţurile sunt foarte convenabile

Pentru o îngheţată simplă nu trebuie să plătiţi decât 2 lei. Preţul urcă în funcţie de preferinţele clientului, dar nu depăşeşte 3 lei pentru un cornet. „Îngheţata noastră este doar de vanilie, dar topping-urile sunt de diferite arome aşa că împăcăm toate gusturile”, spune Mario V, unul dintre administratori.

Ar putea urma şi alte maşini

În funcţie de cum decurg lucrurile, maşina de îngheţată din oraş ar putea în curând să aibă şi o soră. „În funcţie de cum merg vânzările, se poate să mai aducem cel puţin o maşină de acest fel şi astfel să acoperim mai multe zone ale oraşului în acelaşi timp”, a declarat Mario, proprietarul maşinii de îngheţată.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite