Târg de Sărbători la Muzeul de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târg de Sărbători la Muzeul de Istorie
Târg de Sărbători la Muzeul de Istorie

Globuri pictate, goblenuri-tablou, şampanie sau produse tradiţionale sunt aduse de producători din întreaga ţară. Muzeul de Istorie găzduieşte în aceste zile un târg u vânzare de cadouri şi decoraţiuni interioare.

Constantin Căsăndroiu a venit din Pucioasa cu o colecţie impresionantă de decoraţiuni. Bărbatul are la vânzare tot ce-şi poate dori un târgoviştean pentru o seară perfectă de Crăciun: globuri şi lumânări pictate, şampanie personalizată, vaze şi pahare sunt doar câteva frumuseţi din vitrina colorată a unei firme participante la expoziţie. „Totul este lucrat manual de cinci fete talentate în mânuirea pensulei. Fiecare obiect este unicat pentru că sunt decoraţiuni destinate cadourilor de Crăciun şi pentru că totul se face din imaginaţie. Se lucrează pe sticlă sau pe ceară, modelele fiind pictate în funcţie de eveniment”, spune Constantin, directorul firmei Artstip.

Magazin fără E-uri

Vizitatorii pot cumpăra de la târg cadouri pentru cei dragi, dar şi o blană de iarnă sau o bluză deosebită, pentru Crăciun. Pentru dimineţi dulci găsesc borcanele cu magiun natural de prune, venite de la Topoloveni. „Prunele sunt fierte în vase speciale cu pereţi dubli, fără foc direct. Este un produs în întregime natural , obţinut din imbinarea armonioasă a patru soiuri de prune, recoltate la deplină maturitate. Este un produs fără E-uri recomandat copiilor, bătrânilor dar în mod special persoanelor diabetice ”, spune Iulia Saru, angajată la Sonimpex.

Goblenuri în valoare de 1.500 de lei

Printre raioane se găseşte şi vitrina Elenei Stroie, o femeie din Târgovişte venită la expoziţie cu peste 15 tablouri -goblen. „Am foarte multe icoane şi portrete lucrate de mine şi de Maria Niţă. Sunt lucrări la care ţin foarte mult pentru că am muncit la ele de dimineaţa până seara. Tablou-goblen este o pictură cu acul şi poate fi foarte uşor confundată cu o pictură autentică, pentru că sunt foarte minuţios lucrate”, spune Elena. Cel mai ieftin este 250 de lei iar cel mai scump este 1.500 de lei, acesta fiind o copie a unui tablou semnat de Nicolae Grigorescu, „Carul cu boi”.

Intrarea la târg este liberă

Târgul de Iarnă organizat în incinta Muzeului de Istorie, este deschis până duminică, la ora 16.00. Târgoviştenii interesaţi să cumpere un cadou pentru seara de Moş Nicolae au ocazia să intre gratis la expoziţie. Vizitatorii pot primi diferite produse cosmetice din partea firmei Avon. "Vom avea şi un spectacol pentru copii şi părinţi, o piesă de teatru cu tema Crăciunului, oferit de şcolari din Târgovişte. Piesa va avea loc sâmbătă dimineaţă în curtea Muzeului de Artă", spune Cristina Udrescu, organizatorul Târgului de Iarnă.



Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite