Tâlhărie în Bucegi: Victima zace în spital de două săptămâni, făptuitorii sunt liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Niţu zace de mai bine de două săptămâni pe un pat din Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean din Târgovişte. Baciul a fost tâlhărit şi snopit în bătaie de o ceată de indivizi venită tocmai din Bezdead şi Vârfuri.

S-a întâmplat la primele ore ale dimineţii. Niţu îşi aminteşte trist prin ce a trecut. „Mulgeam vacile. Ne-am trezit peste noi cu un grup de zece-cinşpe inşi, înarmaţi cu furci, topoare şi bâte. Ne-au înconjurat ca tâlharii. Au tăbărât câte doi trei pe un cioban. Cum vroia unul să facă o mişcare, gata, îl pălea”, povesteşte baciul. Ion Niţu a fost înfăşcat de trei haidamaci şi târât în spatele stânei, unde l-au rupt în bătaie. „Mi-au luat şi banii. Vândusem ceva brânză şi îi aveam la mine”. După ce au luat banii şi 64 de oi, intruşii au plecat. „Au venit poliţia şi jandarmii. Au făcut fotografii. Degeaba. Eu stau de atâta timp în spital şi ei sunt bine mersi, liberi”, mărturiseşte Niţu.

image

Baciul a mai aflat cu stupoare că încadrarea juridică a faptelor a fost schimbată de procurorii de la Pucioasa. „Poliţiştii de la Fieni au declanşat ancheta pe tâlhărie, cum era şi normal, iar la procuratură m-am trezit cu altceva”. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa nu am putut obţine informaţii, întrucât prim-procurorul Gheorghe Neacşu este internat în spital şi în lipsa acestuia nimeni nu este abilitat să vorbească. Prin Compartimentul Informare şi Relaţii Publice, IPJ Dâmboviţa ne-a informat că „Am înaintat dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa cu propunerea de tâlhărie şi lipsire de libertate. Parchetul nici nu a confirmat, nici nu a infirmat propunerea. Se aşteaptă certificatul medico-legal”

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite