Târgovişte: Taberele dâmboviţene, căutate pentru vacanţa de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80% dintre locurile disponibile în taberele şcolare dâmboviţene sunt ocupate, până în acest moment, iar în perioada 14 iunie-4 iulie trei dintre acestea sunt ocupate la capacitate maximă.

Taberele din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Dâmboviţa au căutare în acest an pentru petrecerea vacanţei de vară. Astfel, până la această dată, mai sunt libere doar 20% dintre locurile disponibile.

Taberele Căprioara, Cerbul şi Vânătorul sunt ocupate 100% între 14 iunie şi 4 iulie, perioadă în care are loc Campionatul Naţional de Minibaschet, la care vor participa peste 480 de elevi din toată ţara.
“În această săptămână au loc lucrări de reabilitare a terenurilor de sporte la Cerbul şi Vânătorul, se va turna covor asfaltic, vor fi amplasate coşuri de baschet noi, vor fi trasate marcaje. În plus, vor fi primite lenjerii noi, frumos colorate, feţe de mese noi”, a declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Dâmboviţa, Liliana Albu.

La centrele de agrement Stejarul, Căprioara, Cerbul şi Vânătorul, preţul unei serii de tabără este 330 de lei, încluzând şase pensiuni complete, cazare şi masă. Dacă turiştii vor doar cazare vor scoate din buzunar 35 de lei pe zi, iar trei mese costă 20 de lei/zi. Cele mai multe cereri vin din partea elevilor, iar în această perioadă sunt solicitări pentru organizarea de banchete şi cine festive. Sunt solicitări din toată ţara, din judeţe precum Satu Mare, Constanţa, Bacău sau Braşov.
Cele mai multe locruri sunt la tabăra Cerbul-180, urmează Vânătorul cu 165 de locuri, Căprioara-110 locuri şi Vânătorul 70 de locuri. Se acordă reducere de până la 10% pentru grupuri mai mari de 60 de persoane care solicită cel puţin două nopţi de cazare. La tabăra Stejarul există piscină, iar la Cerbul este un Parc de Aventură, care poate fi folosit şi de turiştii de la Căprioara şi Vânătorul. Aici se poate face alpinism, orientare turistică, speologie, însă numai în prezenţa unui instructor al Direcţiei de Tineret.

Nu de puţine ori, turiştii au lăsat în urma lor paturi distruse, pereţi murdari, lenjerii distruse, dar în curând vor plăti pentru aceste stricăciuni.
“Sper ca la finalul sezonului, în septembrie, să găsim lucrurile aşa cum le-am lăsat. Voi face în aşa fel încât la sosire şi la plecare turiştii să semneze pentru primire şi predare, astfel încât dacă strică să şi plătească”, a mai spus Liliana Albu.
Cei care doresc să petreacă în taberele dâmboviţene câteva zile pot face o cerere în scris, se achită un avans de maxim 30% din valoarea serviciilor solicitate, iar suma totală va fi plătită cu cel puţin o săptămână înainte de data plecării în tabără. Se pot face rezărvări şi la numărul de telefon 0245.615.232

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite