Tabăra şcolară din Pădurea Cobia, la un pas de demolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 15 kilometri de municipiul Târgovişte, în Pădurea Cobia mai stau încă în picioare clădirile care au adăpostit până nu demult tabăra şcolară „Dumbrava”, o locaţie extrem de căutată, fiind situată într-o zonă mirifică în care puteai să ajungi foarte uşor. Drumul este scurt şi accesibil oricărui mijloc de transport.

Tabăra dispunea de un pavilion central, cu cantină-restaurant, şi de mai multe căsuţe tip cabană, în care erau cazaţi elevii. Curtea imensă se preta pentru desfăşurarea activităţilor sportive şi cultural-educative în aer liber. Din păcate, tabăra este acum la un pas de demolare. Liliana Albu, directorul Direcţiei de Tabere Dâmboviţa, ne-a precizat că unitatea nu va mai fi pusă în funcţiune, întrucât terenul pe care a fost construită a fost retrocedat. „Practic, aşteptăm somaţie din partea proprietarului să eliberăm suprafaţa, moment în care vom proceda la demolare”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Liliana Albu. În ultimii ani, fiindcă nu se mai investise, la Cobia nu mai erau aduşi pentru odihnă şi recreere decât copiii din centrele de ocrotire socială.

Vile ridicate fără autorizaţie de construcţie
Tabăra „Dumbrava” a intrat în declin după 2003, anul când târgovişteanul Adrian Ionuţ Ştefănescu a donat 4 hectare de teren forestier unei asociaţii pentru promovarea principiilor sociale şi democratice ale tinerilor din România, care şi-a manifestat intenţia de a amenaja în Pădurea Cobia o tabără de vară. Mirela Drăguţ, funcţionar în cadrul Primăriei Cobia, ne-a declarat că asociaţia a ridicat mai multe vile fără să obţină autorizaţie de construcţie. Şi acestea sunt acum lăsate pradă paraginei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite