TITU: Taxele şi impozitele locale se comunică la telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Titu este cu mai mulţi paşi înaintea celorlalte administraţii din judeţ, în ceea ce priveşte taxele şi impozitele locale.

Cei 5.000 de contribuabili, persoane fizice şi juridice, au posibilitatea să afle telefonic, 24 de ore din 24, pe baza CNP-ului sau a codului unic de înregistrare fiscală, ce taxe, impozite sau amenzi au de achitat. „Cred că este un pas spre normalitate să evoluăm odată cu vremurile. Rezultatul se vede în primul rând din activitatea pe care o am cu cetăţenii, în sensul că s-au redus foarte mult discuţiile care existau pe marginea taxelor şi impozitelor. Oamenii s-au obişnuit deja să sune şi să se pună la curent cu ce mai au de plată”, afirmă Ilie Dinu, primarul oraşului Titu. Serviciul InfoTaxRobot poate fi accesat la numărul de telefon 0372-766266.

InfoTaxRobot, între legal şi ilegal


Sunt voci care spun însă că sistemul nu este tocmai legal, întrucât nu există control în legătură cu furnizarea datelor telefonic. Oricine poate afla ce taxe şi impozite are de plătit o persoană, ceea ce nu este normal. „Suni, dai CNP-ul şi ţi se spune ce e de plată. Este ilegal ceea ce fac ei. Încalcă dreptul la viaţa privată a persoanei. În mod normal, trebuia ca fiecărui contribuabil să i se aloce un cod de la Primărie şi în baza ăstuia şi a CNP-ului să se furnizeze datele solicitate cu privire la taxele şi impozitele de plătit. Adevărul este că în România folosirea datelor cu caracter special, cum este CNP-ul, a scăpat de sub control”, precizează avocatul Ion Gabriel Angheluş.

User name şi parolă pentru plăţi online

Administraţia din Titu a introdus şi sistemul de plată cu cardul la casieria instituţiei pentru toate taxele şi impozitele locale, inclusiv pentru taxa de habitat. De asemenea, contribuabilii îşi pot achita dările către Primărie şi online. În acest caz, pentru alocare user name şi parolă, persoanele fizice şi juridice trebuie să se adreseze Biroului Venituri din cadrul Primăriei Titu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite