TARGOVISTE: Adolescenţii înlocuiesc şcoala cu jocurile periculoase pe net

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Counter Strike este shooterul preferat de copii
Counter Strike este shooterul preferat de copii

În medie, un jucător de Counter-Strike stă câte trei ore în joc. “Counter Strike”, “Quake 4” sau “Unreal Tournament” sunt doar câteva dintre jocurile violente pe care tinerii le joacă ore în şir

Un responsabil de sală de internet-café din Moreni ne-a spus că adolescenţii îi sunt clienţi, în cele mai multe cazuri, în orele de şcoală. “Încep să se strângă pe la 12.00, probabil şi cei care au ore de dimineaţă şi cei de după-amiază”, a precizat angajatul de la internet-café.

Am încercat să aflăm de la pasionaţii de jocuri care este părerea lor despre modul în care un joc tip “shooter” poate schimba comportamentul. Într-unul din internet-café-urile din Târgovişte am găsit azi-dimineaţă câţiva adolescenţi pe care i-am întrebat ce cred despre crima care a zguduit oraşul Moreni şi întreaga ţară, o tragedie în care un adolescent în vârstă de 15 ani a înjunghiat-o de 17 ori pe mama sa adoptivă.

Părerile jucătorilor au fost împărţite. “Prea repede au asociat Counter-ul cu gestul lui, se dă prea multă importanţă. Este un joc şi atâta tot. La un moment dat, băiatul ăla tot ar fi făcut ceva, chiar dacă nu ar fi jucat shootere. Am înţeles că era mai închis de felul lui, dar să dai vina pe un joc cu împuşcături pentru gestul unui criminal mi se pare forţat. Ar fi însemnat ca până acum să mă bat cu jumătate din oraş doar pentru că mă joc CS sau Unreal”, s-a aprins Cezar, un tânăr de 16 ani pasionat de jocurile pe calculator.

De altă părere a fost un adolescent elev al Colegiului “Constantin Carabella”, care ne-a povestit cum mai demult obişnuia să se distreze cu “Carmageddon”, un joc violent în care acumulezi puncte dacă produci accidente sau dacă treci peste pietonii din joc. “A fost o întâmplare care m-a determinat să mă las brusc. Am jucat o zi întreagă, după aceea am plecat cu tatăl meu cu maşina, el conducea. La o trecere de pietoni, tata a oprit, lăsând pietonii să treacă, iar eu am strigat la el, i-am reproşat de ce face asta, că ar fi luat bonusuri dacă intra în ei. Atunci m-am speriat, ţin minte şi acum privirea tatălui meu”, povesteşte Marius.

“Cuţitul” este foarte folosit de jucătorii de “Counter”

Din secretele jocului de Counter Strike am aflat de la câţiva împătimiţi ai fenomenului. Aşa am aflat că printre jucători se organizează chiar serii de lupte în care aceştia folosesc, ca singură armă, cuţitul. “Scenele sunt foarte puternice, pentru că îl ai pe adversar foarte aproape de tine, iar jocul este mult mai real, e mai multă adrenalină când eşti lângă duşman”, ne-a spus Cristian, un băiat de 14 ani pasionat de Counter Strike.

“Nu m-am gândit vreodată că un astfel de joc ar putea avea asemenea urmări tragice, poate ar trebui să o las şi eu mai moale. Totuşi, nu înţeleg, pentru mine este un simplu joc, când termin de jucat mă comport normal”, a completat acesta.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite