GRABĂ Sute de târgovişteni au luat ţeapă cu izolaţiile termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii care au executat lucrarea în regie proprie nu vor mai primi de la stat subvenţia de 80% din valoarea investiţiei. Consiliul Local Târgovişte a aprobat continuarea programului de termoizolare, fiind cuprinse pentru anul 2011 alte 300 de blocuri. Cei care s-au grăbit, vor fi eliminaţi din lista de priorităţi.

Mânaţi de la spate de frig, oamenii nu au mai avut răbdare să aştepte aprobările de rigoare pentru a putea beneficia de subvenţia de la stat acordată pentru lucrările de izolare termică. Este vorba de 80% din valoarea investiţiei, 50% de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi 30% de la Primăria Târgovişte.

Pentru anul 2011, consilierii municipali au aprobat o listă de priorităţi care cuprinde 301 blocuri. Cererile asociaţiilor de proprietari fuseseră depuse încă de anul trecut, dar programul fusese sistat din lipsă de fonduri. Fără siguranţa că va fi reluat, reprezentanţii locatarilor au contactat firme private şi au început izolarea termică a imobilelor.

“Salariaţii de la Serviciul Energetic din Primăria Târgovişte vor merge în cartiere şi vor verifica fiecare scară de bloc. Dacă se constată că s-au executat deja lucrările, respectivele asociaţii vor fi eliminate din program şi nu vor mai primi finanţare”, afirmă Bertha Colea, purtător de cuvânt la Primăria Târgovişte.

Au pierdut banii de la stat şi sunt şi pasibili de amenzi


Sunt destui proprietari de apartamente care regretă că s-au grăbit. “M-am împrumutat la bancă să fac rost de bani pentru izolaţie. Şi acum, aflu că primăria a reluat programul de finanţare. Am pierdut, dar nu aveam ce face. Nu am vrut să mai intru într-o iarnă cu apartamentul neizolat. Plăteam prea mult la întreţinere”, spune Ion Vasile, din Micro VI.

image

Severin Anghelinu, administratorul primei asociaţii din Târgovişte care a accesat fondurile guvernamentale pentru reabilitare termică, susţine că nu este extrem de greu să realizezi documentaţia. “Este nevoie de răbdare şi perseverenţă. Apoi, dacă vrei să-ţi iasă treabă bună, trebuie să urmăreşti lucrările zi de zi şi să nu te limitezi doar la izolaţia exterioară a blocului”, afirmă Severin Anghelinu.

După ce că au pierdut subvenţia de la stat, proprietarii de apartamente care au efectuat lucrările pe cont propriu sunt pasibili şi de amenzi, dacă nu au cerut mai întâi autorizaţie de construcţie şi nu au întocmit un proiect. “Se discută ca, din februarie, să se solicite autorizaţie pentru orice intervenţie asupra imobilului, chiar şi pentru cele sub trei nivele care sunt exceptate acum”, declară Gheorghe Lucaci, inspectorul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite