Sute de cărţi la salonul editorial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii au ocazia de a se întâlni cu reprezentanţii editurilor preferate, dar şi să asiste la lansarea de cărţi noi. Salonul editorial a fost deschis ieri, în holul mare al Muzeului de Istorie, şi ţine până mâine, când va avea loc şi o tombolă pentru copii cu premii constând în cărţi.

Sute de cărţi de toate genurile îi aşteaptă pe târgovişteni la salonul editorial organizat la Muzeul de Istorie, acolo unde treisprezece edituri din ţară au expus o gamă variată de cărţi. Cei pasionaţi de lectură nu trebuie să rateze ocazia de a-şi cumpăra cărţile preferate la preţuri promoţionale, editorii oferind discounturi pentru a atrage publicul cititor.  Reprezentanţii editurilor vor avea standurile amplasate la Muzeul de Istorie până mâine. „Salonul editorial este o întâlnire între publicul cititor şi editori. În acest fel aducem noi impulsuri de dezvoltare industriei cărţii şi arătăm că avem în continuare nevoie de carte. Alături de lectură, cartea este modalitatea prin care ne cunoaştem pe noi înşine”, a declarat pentru Adevărul de Seară Carmen Vădan, directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”, organizatorul evenimentului.
Startul salonului editorial s-a dat ieri şi sunt prezente editurile Eikon, Comunicare, Orizonturi, Rao, All, Tritonic, Trei, Grinta, Artemis-Semne, Gimnasium, Singur, Cetatea de Scaun şi Bibliotheca, multe dintre acestea cu renume în industria cărţii din ţară. Mâine, târgoviştenii vor avea parte de lectură publică, iar copiii vor putea câştiga o carte prin participarea la o tombolă. „Editurile au o gamă variată de cărţi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. În aceste zile sunt întâlniri cu scriitorii, lansări de carte şi prezentări de carte şi muzică”, spune Carmen Vădan.

Expoziţie de monografii dâmboviţene

Peste 100 de târgovişteni s-au prezentat ieri la salonul editorial şi au dat luat la pas standurile amplasate în holul mare al Muzeul de Istorie, pentru a verifica noutăţile din lumea editorială. „Sunt aici prezente câteva edituri de la care cumpăr mai mereu cărţi, pentru că sunt pe gustul meu. Găseşti aici tot ce vrei, însă eu, personal, caut ceva SF/Fantasy, este genul care mă atrage cel mai mult”, vorbeşte Cristina Oancea, o târgovişteancă de 23 de ani.
Târgoviştenii pot admira şi o expoziţie de monografii dâmboviţene, realizată în colaborare cu Centrul Judeţean de Cultură, prin care se pune în evidenţă tot ce este valoros în Târgovişte, dar şi în judeţ, tradiţiile şi locurile.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite