Suspiciuni: Finanţele Publice Dâmboviţa, pe un butoiu cu pulbere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că directorul general al Finaţelor Publice Dâmboviţa, ec. Viorel Firică, este cercetat de DNA a produs stupoare în Târgovişte.

Ştirea a apărut într-un ziar naţional, care precizează că Departamentul Naţional Anticorupţie are în atenţie Finanţele Publice Dâmboviţa. Buboiul explodează imediat după ce preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că sunt funcţionari de la Finanţe care ar fi sponsorizaţi de lumea interlopă.

Firică neagă vehement acuzaţiile


Viorel Firică este acuzat că ar fi oferit protecţie patronilor unor societăţi comerciale dâmboviţene, ba chiar le-ar fi tolerat activităţile ilegale. I se mai pune în cârcă şi faptul că nu a luat măsuri pentru recuperarea datoriilor unor firme către bugetul de stat. Directorul Finaţelor Publice Dâmboviţa este bulversat de acuzele care i se aduc. A negat vehement că ar avea vreo legătură cu comiterea unor ilegalităţi în domeniul fiscal. „S-au scornit aceste treburi, ca să mă denigreze. Eu nu am nicio treabă. Dacă aş fi fost vinovat, mă trimiteau şi pe mine în judecată cu ceilalţi, în cazul Petru Fabian. La ora actuală, toţi subalternii mei sunt curaţi”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Dan Viorel Firică. De menţionat că în decembrie 2009, trei foşti directori de la Finaţe Publice Dâmboviţa - Adriana Elena Bratosin, Ştefan Stoica şi Maria Tănase - au fost trimişi în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală. Procurorii anticorupţie au reţinut faptul că cei trei l-ar fi ajutat pe producătorul de alcool Petru Fabian să prejudicieze statul. În momentul de faţă, Fabian datorează ANAF peste 5 milioane de euro. Procurorii au mai determinat un al doilea mare circuit evazionist implicând firmele afaceristului Gabriel Călinescu. Domeniul principal de activitate - tot alcool. Călinescu a prejudiciat statul cu aproape 3.5 milioane de euro.

DNA Ploieşti nu-l are în atenţie pe Firică

Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti ne-a informat că nu există în lucru niciun dosar care să-l privească pe directorul Finaţelor Publice Dâmboviţa. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în subordinea căreia funcţionează direcţiile de finanţe, ne-a comunicat că nu este pregătită încă să dea un răspuns în acest caz.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite