Surprize, surprize la Serviciul Maltez din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aici s-a organizat o întâlnire între foşti colegi doctori care nu se mai vazuseră de zeci de ani

Membrii Serviciului de Ajutor Maltez (SAM) din Târgovişte s-au gândit la o nouă modalitate de a aduce bucurie oamenilor. „În cadrul Clubului Seniorilor vom organiza mai multe întâlniri tematice, la care invităm târgovişteni de diferite profesii şi cu diferite pasiuni. Pentru că eu sunt doctor, la prima astfel de întâlnire ne-am gândit să reunim foşti colegi medici, ca şi mine ieşiţi la pensie”, explică Ioan Ştefănescu, preşedintele filialei. Clubul Seniorilor este format din membrii vârstnici ai SAM. „Munca noastră de decenii ne dă dreptul să ne numim seniori”, adaugă preşedintele. Cea care a ajutat la organizarea întâlnirii de miercuri, 19 mai, a fost Zenaida Spătaru, medic pediatru. „Am dorit să întâlnesc foştii colegi care mi-au fost alături la început de carieră. Mulţi nu mai sunt printre noi şi cred că ar trebui să profităm de ocaziile rămase de a ne vedea”, spune medicul care încă tratează micii bolnavi.

„Mi se par neschimbaţi”
Seara a fost emoţionantă pentru foştii colegi care s-au revăzut după ani de zile. „Mi-a făcut plăcere să iau parte la această întâlnire, pentru că sunt colegi pe care nu i-am mai văzut de 20 de ani. Dar mi se par neschimbaţi”, mărturiseşte Nicolae Abramescu, medic pneumolog privind către colega de specialitate Vladislava Iacubovski. „Simţeam nevoia unei asemenea întâlniri cu cei alături de care mă frământam din cauza unor cazuri care nu ne lăsau să dormim noaptea”, a precizat aceasta. Emoţia întâlnirii s-a mărturisit şi în versuri. Viorica Trifu a recitat una din creaţiile proprii, poezia „De dragul tău”, pentru care a fost aplaudată de colegi.

Încă preocupaţi de bolnavi
După zeci de ani de muncă, subiectele de discuţie s-au centrat tot asupra profesiei. „E o perioadă grea prin care trece sistemul medical. Eu sunt alături de doctorii tineri şi înţeleg situaţia lor. Omul bolnav este la fel ca atunci când am început eu să lucrez, în 1962. Salariile sunt mici, iar munca imensă”, spune Nicolae Abramescu. Medicii cu experienţă au transmis un sfat tinerei generaţii de doctori. „Îi sfătuiesc pe tinerii să fie alături de bolnavi şi să-i ajute necondiţionat”, spune Viorica Mireuţă, timp de 51 de ani medic primar laborator clinic.
Membrii SAM au hotărât să continue întâlnirile la Clubul Seniorilor cu târgovişteni de alte profesii sau să organizeze serate pe anumite teme de discuţie. S-a stabilit ca doctorii să se reunească în a treia zi de miercuri din lună.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite