Sumă colosală folosită pentru reabilitarea a două licee din Târgovişte: trei milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Colegiul Naţional „Constantin Carabella”, lucrările ai fost întârziate cu două luni
La Colegiul Naţional „Constantin Carabella”, lucrările ai fost întârziate cu două luni

Este vorba de Colegiul Naţional „Constantin Carabella” şi Liceul de Arte „Bălaşa Doamna". Suma obţinută în cea mai mare parte, din fonduri europene, a fost investită, se pare, fără un proiect bine pus la punct, având în vedere că lucrările au fost întârziate cu cel puţin două luni şi sunt realizate de cetăţeni specializaţi mai mult în producerea de burlane.

Peste trei milioane de euro din fonduri europene au fost alocate pentru reabilitarea şi modernizarea a două licee din Târgovişte. Este vorba de Colegiul Naţional „Constantin Carabella” şi Liceul de Arte „Bălaşa Doamna. Chiar dacă s-au băgat bani grei, lucrurile par să stea pe loc, constructorul întârziind termenul de finalizare a lucrărilor cu câteva luni.

No title

Mai mult, lucrările sunt realizate de cetăţeni specializaţi în producerea de burlane. La adresa redacţiei a ajuns o scrisoare anonimă în care autorul spune că lucrările sunt făcute de mântuială, cu muncitori neexperimentaţi şi materiale de proastă calitate. Am stat de vorbă cu conducerea Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”, însă nu ni s-a permis accesul în unitate pentru a face fotografii. „Materialele folosite sunt bune. Am zis că fiind atât de amplă lucrarea, merită să aşteptăm să se facă aşa cum trebuie”, a declarat pentru Adevărul de Seară Gabriela Istrate, directorul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte.

La Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”, unde au loc lucrări de mansardare a corpului principal, termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era de 22 decembrie, însă, la cum stau lucrurile, acesta a fost prelungit până la 1 aprilie 2011. Dacă luăm în calcul că lucrările sunt efectuate de muncitori care sunt mai degrabă specializaţi în producerea de burlane, atunci înţelegem întârzierea de rigoare.

image

Constructorul a notificat conducerea unităţii de învăţământ că întârzierea lucrărilor are loc din cauza unor probleme tehnice pentru că nu s-au anticipat problemele care vor fi găsite în teren. Reprezentanţii „Energoconstruct 97” au refuzat însă să comenteze acest lucru pentru „Adevărul de Seară”.

La Colegiul Naţional „Constantin Carabella” lucrările vor fi finalizate într-o săptămână, după cum se apreciază de către directorul unităţii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite