Stupefiant! Patrimoniul judeţului Dâmboviţa, pe mâna unui delapidator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carpatmontana, provoacă scântei
Carpatmontana, provoacă scântei

Marius Daniel Pietricică, membru în stafful de conducere al SC Carpatmontana Serv, a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti. Actualul subordonat al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi alte cinci persoane, trimise şi ele în judecată, au prejudiciat S.C.Asigurare-Reasigurare Ardaf SA cu suma totală de 1.857.314 de euro.

În perioada octombrie 2003 – octombrie 2005, inculpaţii Pietricică Marius Daniel - în calitate de director al Ardaf SA, Sucursala Dâmboviţa, Stan Marius Cristian - director adjunct asigurări, Iacob Loredana Silvia - şef birou contabilitate şi Sânpetrean Cristina - inspector  verificator au aprobat încheierea mai multor contracte de consultanţă, de închiriere şi de marketing între Ardaf şi firmele reprezentate de Căzănescu Luiza şi Igescu Ioan, în condiţii nelegale şi cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrară  prevederilor legale.

Contractele de consultanţă vizau promovarea şi vânzarea poliţelor „Căminul”, asigurări de sănătate şi asigurări de viaţă, instruirea agenţilor de asigurări şi distribuirea de fluturaşi publicitari, iar contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare şi publicitate a produselor de asigurare Ardaf. Respectivele contracte au fost decontate, în condiţiile în care inculpatul Igescu Ioan, prin SC Transoceanic SRL, nu a prestat niciun serviciu în favoarea Ardaf, iar Căzănescu Luiza nu a respectat clauzele contractuale în integralitatea lor.

Conducerea Consiliului Judeţean nu ştie nimic

Prejudiciul total reţinut în dauna S.C. Asigurare-Reasigurare Ardaf SA Bucureşti, spun procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, se ridică la 6.779.754,85 de lei (echivalentul a 1.857.314 de euro, calculat la cursul de schimb din luna octombrie 2005), sumă pentru care Ardaf s-a constituit parte civilă în proces. În vederea recuperării pagubei produse s-au luat măsuri asigurătorii, prin instituirea unor sechestre asupra unor imobile aparţinând inculpaţilor Pietricică Marius Daniel şi Căzănescu Luiza.

Emilian Sârbu – directorul SC Carpatmontana Serv SA nu ştia astăzi nimic despre decizia procurorilor DNA. „Am să mă informez şi am să acţionez în conformitate cu legea. Dacă se impune, am să-l suspend din funcţie pe Marius Daniel Pietricică”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Emilian Sârbu. SC Carpatmontana Serv SA administrează în momentul de faţă patrimoniul public şi privat aparţinând Consiliului Judeţean Dâmboviţa, acţionarul său majoritar.

Marin Antonescu – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu a dorit să se pronunţe cu privire la situaţia creată. Spune că instituţia pe care o reprezintă nu a primit nicio înştiinţare din partea procurorilor DNA. „Ne vom interesa şi vom vedea despre ce este vorba”, susţine Marin Antonescu.

Momentan, nu l-am putut contacta pe Marius Daniel Pietricică.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite