Studenţii târgovişteni pot lucra, la vară, în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt 150 de posturi disponibile în domeniul hotelier, agricultură, gastronomie sau servicii. Tinerii vor câştiga un salariu care variază între 1000 şi 1400 de euro pe lună. Pentru a fi selectaţi, aceştia trebuie să cunoască limba germană şi să urmeze cursurile la zi.

Studenţii târgovişteni au şansa de a lucra la vară în Germania ca ospătari, barmani sau cameriste şi pot câştiga între 1000 şi 1400 euro pe lună. Sunt puse la dispoziţie 150 de posturi prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Pentru a fi acceptaţi, aceştia trebuie să urmeze cursurile la zi la o facultate acreditată şi să cunoască limba germană la nivel conversaţional. “Posturile oferite sunt din domeniul hotelier, agricultură, gastronomie sau servicii. Este o bună oportunitate pentru studenţii târgovişteni, care au şansa să fie selectaţi an de an, dacă angajatorii sunt mulţumiţi de ei”, a declarat pentru Adevărul de Seară Valentina Soare, consilier EURES în cadrul AJOFM Dâmboviţa.

Ca să nu fie refuzaţi din prima, studenţii nu trebuie să vină cu pretenţia că vor să lucreze într-un anumit oraş sau zonă din Germania şi trebuie să accepte ceea ce li se oferă. Înscrierile se fac până pe 20 ianuarie. “Solicitanţii care doresc să lucreze numai într-un oraş sau o anumită regiune a Germaniei să se aştepte la un răspuns negativ, deci să fie foarte atenţi. Să nu impună condiţii că ei vor într-o zonă anume, pentru că germanii sunt foarte reticenţi şi riscă să nu-i selecteze”, atenţionează aceasta.

Studenţii târgovişteni care vor aplica pentru unul din cele 150 de posturi disponibile vor trebui, însă, să aibă bani de mâncare, transport şi cazare, toate acestea fiind în jur de 450 euro, pentru că primul salariu îl vor lua după trei, patru săptămâni.

În anii trecuţi, studenţii nu s-au înghesuit să plece în Germania

Societăţile germane au mai oferit posturi pentru studenţi şi în anii precedenţi, însă tinerii târgovişteni nu s-au înghesuit să le ocupe, asta pentru că este necesară cunoaştea limbii germane. După cum spun reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, târgoviştenii au probleme atunci când se cere cunoaşterea unei limbi străine. “Până acum auzeam doar de locuri de muncă în Spania sau Italia, dar observ că şi germanii caută studenţi români, ceea ce este un lucru bun. Cred că este o şansă bună pentru noi să lucrăm într-o ţară dezvoltată economic precum Germania şi salariile sunt pe măsură. Cunosc puţin limba germană şi cred că voi aplica şi eu pentru un post”, este de părere  Diana Paraschiv, studentă în anul II la Universitatea “Spiru Haret”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite