Studenţii târgovişteni nu mai au nevoie de secretare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela îşi verifică situaţia şcolară de la biblioteca universităţii
Mihaela îşi verifică situaţia şcolară de la biblioteca universităţii

Softul University Management System le permite tinerilor să afle situaţia şcolară de oriunde, printr-un click. Din păcate, datele nu sunt mereu actualizate, iar studenţii se trezesc cu restanţe sau cu penalităţi la plata taxelor.

Studenţii târgovişteni nu mai sunt nevoiţi să stea la coadă la uşa secretariatelor din facultăţi ca să afle ce note au sau dacă sunt la zi cu plata taxelor. Începând din acest an universitar, ei au acces online la datele despre situaţia lor şcolară, prin intermediul unui soft implementat la nivelul universităţii. „Folosim de un an şi jumătate softul University Management System (UMS). L-am implementat şi funcţionează”, spune profesorul universitar doctor Constantin Ghiţă, prorectorul Universităţii „Valahia” Târgovişte. Din păcate, uneori softul îi pune în încurcătură pe tineri, care se trezesc că sunt restanţieri sau că au de plătit penalităţi.

În sesiune, softul se dă peste cap

Softul este folosit atât de personalul secretariatelor, cât şi de studenţi. Aceştia pot intra de acasă ca să verifice dacă au probleme la facultate. „Softul are două componente. O parte este pentru secretariat, iar cealaltă pentru studenţi. Secretarele introduc datele personale şi cele legate de situaţia şcolară a fiecărui student. Pe baza CNP-ului se generează un cont. Fiecare student poate intra de la calculator în contul lui”, explică lector universitar doctor Marius Coman, cel care se ocupă de noul soft. Acesta recunoaşte că au fost probleme în timpul sesiunii şi imediat după. „Au fost unele probleme pentru că nu se actualizaseră datele. Unii studenţi s-au trezit restanţieri sau cu penalităţi, deşi nu era cazul”, a precizat Marius Coman. Printre tinerii care s-au văzut încurcaţi de noul program se numără şi Raluca, studentă în anul I, la specializarea Finanţe-Bănci. „Au fost probleme în sesiune. Datele nu s-au introdus imediat şi nu ştiam care este situaţia. Apăream absentă, deşi fusesem la examen şi ştiam că n-am picat. Mi-a dat emoţii”, îşi aminteşte tânăra, care ne-a mărturisit cu teamă în suflet acest lucru, pe motiv că profesorii citesc “Adevărul de Seară”.

„Ne scuteşte de drumuri la secretariat”

Una peste alta, ideea de acces online la situaţia şcolară este primită bine de studenţi, care se bucură că nu mai sunt nevoiţi să apeleze la secretariatele facultăţilor. „E bine că ne scuteşte de drumuri la secretariat. Şi dacă ne ducem să întrebăm ceva despre situaţia şcolară, secretarele ne spun să intrăm în contul nostru, că aflăm de acolo ce ne interesează”, spune Mihaela, studentă în anul III, la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Acces cu CNP-ul

Studenţii află datele despre situaţia lor folosind CNP-ul, dar cei care vor, îşi pot schimba datele de cont. „Pentru user se foloseşte CNP-ul, iar parola este data naşterii. Contul se poate particulariza”, explică Marius Coman.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite