Studenţii târgovişteni din ţările scandinave s-au întors acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au ajuns la universităţile din nordul Europei graţie unor colaborări între “Valahia” şi universităţile respective. Întâlnirea a fost organizată de Asociaţia Română pentru Studii Baltice şi Nordice şi au participat studenţi care au urmat cursurile universităţilor din Helsinki, Turku, din Finlanda sau Tartu, din Estonia. 

Studenţii târgovişteni au avut ocazia să afle cum se trăieşte şi cum se învaţă în ţările nordice de la colegii lor care au studiat în state ca Finlanda sau Estonia. Asociaţia Română pentru Studii Baltice şi Nordice a organizat o “seară nordică” la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii “Valahia”, la care au participat studenţi sau absolvenţi ai unor universităţi din ţările nordice, care şi-au expus experienţele trăite acolo. “Am vrut să aducem în faţa studenţilor experienţele trăite de cei care au studiat la universităţi din nordul Europei şi din zona baltică. Am avut studenţi, masteranzi şi doctoranţi care au urmat cursurile unor facultăţi de acolo, cinci dintre aceştia s-au întors de curând din Finlanda. Astfel, studenţii de aici au aflat cum este viaţa cotidiană în oraşele respective şi care sunt valorile lor culturale şi istorice”, a declarat pentru Adevărul de Seară Silviu Miloiu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studii Baltice şi Nordice.

Universitatea din Târgovişte este în relaţii bune cu universităţile din Finlanda

Studenţii invitaţi au studiat la universităţile finlandeze din Helsinki şi Turku sau la Tartu din Estonia., despre care spun că sunt unele dintre cele mai bune universităţi din Europa şi pe care le recomandă tuturor. Aceştia au ajuns să studieze acolo graţie colaborării dintre Universitatea “Valahia” şi universităţile din Finlanda sau Estonia. “Întâlnirea a fost foarte interesantă, pentru că şi-au expus punctele de vedere cu privire la experienţele pe care le-au trăit acolo şi au făcut comparaţii cu sistemul universitar românesc. Reacţiile pe care le-am avut din partea studenţilor participanţi, a celor care nu au călătorit încă acolo au fost dintre cele mai bune”, adaugă acesta.

Anual, au posibilitatea să studieze şase, şapte studenţi târgovişteni în Finlanda, de la Facultatea de Istorie, dar şi alţii care urmează studiile economice. După cum spun reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Studii Baltice şi Nordice, Universitatea “Valahia” din Târgovişte este una dintre puţinele universităţi  din ţară care se pot lăuda cu asemenea legături strânse cu universităţile din spaţiul nordic. “Am ascultat cu interes ceea ce ne-au povestit colegii noştri, pentru că mă gândesc serios să studiez peste hotare şi mă atrage mult ideea de a alege o universitate din nordul Europei”, spune Lavinia Anghel, studentă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite