Studentele fac mâncare şi calcă pentru a câştiga bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru 20 de lei, în cămin primeşti un masaj anticelulitic. Atât fetele cât şi băieţii încearcă să scoată bani în plus pe lângă cei daţi de părinţi prin diferite activităţi, masaj, coafură, manichiură sau chiar prin călcarea cămăşilor.

Tinerii cu spirit antreprenorial nu mai simt lipsa banilor şi nu mai au nevoie de banii părinţilor pentru că singuri găsesc surse de venit. Pe timp de criză, studentii din Căminul 6, din Zona Pavcom dezvoltă miniafaceri cu servicii de masaj, reparaţii de calculatoare, coafură, manichiură şi menaj.

Toate serviciile au avantajul de a fi accesibile pentru buzunarele oricărui  student. De exemplu, Elena State are grijă de imaginea colegelor ei din cămin, oferindu-le adevărate şedinţe de masaj. Studentă la a doua facultate, dâmboviţeanca le scapă pe fete de celulită cu doar 20 de lei. “Am diplomă de două luni pentru reflexoterapie. Când am timp le fac fetelor masaje pentru a scăpa de ţesutul adipos. Asta se rezolvă uşor prin câteva şedinţe. Fac asta din plăcere dar şi pentru a câştiga un bănuţ în plus”, mărturiseşte tânăra studentă.

Miercuri, nebunie pe hol

În fiecare seară de miercuri, studenţii aleargă dintr-o cameră în alta cu haine pe braţ sau cu părul zbârlit. Seara Studenţilor este aşteptată de tot căminul, fetele se întrec în coafuri şi haine strălucitoare iar băieţii încearcă să le fie pe plac prin ţinute ireproşabile.
Printre studentele din Târgovişte se numără şi Cătălina Marinescu. În fiecare seară de miercuri, fata are grijă de hainele colegilor ei. “Nu mi-e ruşine că le calc cămăşile. Nu oricui îi iese bine o dungă şi în plus am şi eu un ban în plus pentru un suc, pentru că pentru fiecare cămaşă iau 5 lei. Banii pe care îi primesc de la părinţi nu-mi sunt suficienţi, ei nu ştiu ce înseamnă viaţa de student”, spune tânăra.

O tunsoare costă 5 lei

În loc să meargă la saloanele din Târgovişte studentele preferă să-şi aranjeze părul la colegele de palier. “Sunt două fete în cămin experte în aranjatul părului. Ele ne tund şi ne aranjează manichiura. Nu ne costă mult, pentru un tuns dăm 5 lei, aşa că nu avem de ce să mergem la saloane. Este ceva omenesc să ne ajutăm unii pe alţii. Fetele se ocupă de partea frumoasă, partea estetică iar băieţii sunt specialişti pe partea tehnică, calculatoarele. Dacă se strică ceva îl chemăm pe Radu sau pe Cristi şi imediat se rezolvă, la bani ne înţelegem”, spune Marusia, studentă cazată în Căminul 6.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite