Strategia pentru dezvoltare durabilă a judeţului Dâmboviţa a fost dezbătută public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Strategia pentru dezvoltarea durabilă a judeţului Dâmboviţa” este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, având o valoare totală eligibilă (fără TVA) de 730.200 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea capacităţii de planificare strategică la nivelul autorităţilor locale din judeţul Dâmboviţa.

Cu ocazia dezbaterii publice din data de 11 ianuarie, preşedintele CJD, Florin Popescu, a subliniat importanţa parteneriatului cu societatea civilă, împreună cu care se doreşte găsirea unor căi optime de rezolvare a problemelor judeţului pentru o perioadă de 8 ani de acum înainte. De asemenea, şeful administraţiei dâmboviţene a accentuat faptul că strategia de dezvoltare trebuie să aibă o largă susţinere, în rândul factorilor de decizie şi al profesioniştilor din diferite domenii, amintind, în acest context, că în funcţie de acest document, va fi orientat şi efortul de atragere a fondurilor europene.

În ce priveşte conţinutul propriu-zis al documentului, Florin Popescu a trecut în revistă obiectivele strategice şi a reamintit faptul că priorităţile zero ale judeţului sunt: crearea de locuri de muncă şi atragerea de investitori.

„Personal, ţin foarte mult să dezvoltăm turismul în zona de nord a judeţului şi să folosim oportunităţile legate de tradiţie şi istorie.  Avem Curtea Domnească unde au domnit 33 de voievozi printre care Mihai Viteazul şi Vlad Ţepeş, supranumit şi Dracula, cel mai puternic brand internaţional al nostru” numeroase alte obiective -  Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, bisericile de lemn de la Cobia, Zimbrăria Neagra de la Bucşani etc.

Dragoş Pâslaru, reprezentantul firmei care a elaborat strategia de dezvoltare durabilă, a făcut o succintă prezentare a documentului caracterizat prin concizie, accesibilitate, transparenţă şi în perfectă concordanţă cu practicile europene în materie de planificare strategică locală.

Cele 5 obiective strategice care se vor urmări în dezvoltarea judeţului pentru următorii 8 ani sunt: consolidarea economiei dâmboviţene, incluzând relaţiile funcţionale cu judeţele vecine şi Zona Metropolitană Bucureşti, dezvoltarea turismului, ca sector cu potenţial semnificativ la creşterea economică a judeţului, creşterea performanţei sectorului agro-alimentar pentru plasarea ca principal furnizor de produse perisabile pentru Regiunea Sud – Muntenia, valorificarea capitalului uman prin educaţie şi prin stimularea antreprenoriatului şi creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii judeţului.

Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului va fi redactată în forma finală până pe data de 21 ianuarie, urmând să fie supusă votului CJD, în şedinţa de plen de la sfârşitul acestei luni.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite