Stimulente nesimţite la CJAS Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general Georgeta Zaharia spune că nu s-a comis nicio ilegalitate, respectându-se litera legii.  În perioada decembrie 2009 – aprilie 2010, managerul instituţiei a încasat stimulente în sumă de 140 de  milioane de lei vechi.

În timp ce guvernanţii se dau de ceasul morţii pentru a dijmui salariile bugetarilor şi a reduce pensiile, există instituţii de stat unde se plătesc stimulente nesimţite. Un exemplu clar: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa. Din 2006, directorul general Georgeta Zaharia şi subordonaţii săi încasează, pe lângă salarii,  zeci de milioane de lei vechi lunar cu titlu de stimulente. Evident, cea mai mare sumă revine managerului instituţiei, Georgeta Zaharia.

„Tot personalul a luat stimulente, nu doar Zaharia”
În luna martie 2010, directorul general al CJAS Dâmboviţa a încasat, cu aprobarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, stimulente în sumă de 59 de milioane lei vechi. În decembrie 2009, Georgeta Zaharia mai luase alte 80 milioane de lei vechi. „Nu sunt singura instituţie şi persoană din ţara asta care a luat stimulente. Nu le-am luat ilegal. Chiar credeţi că-mi dădea mie stimulente cineva că sunt Zaharia de la Dâmboviţa? În clipa în care cadrul legal ne precizează că nu se mai dau stimulente, noi ne vom supune. Credeţi că eu am comis o ilegalitate? Se face atâta vâlvă pentru că eu astăzi am concurs pentru funcţia de director general şi pentru că incomodez dacă rămân în continuare la cârma CJAS Dâmboviţa. Întrebarea mea ar fi următoarea: într-o perioadă de criză, nişte organisme care fac să se colecteze venituri la buget sunt de condamnat? Nu doar eu, care am funcţie de conducere, am luat stimulente. Tot personalul a luat, nu doar Zaharia. În toate instituţiile s-au plătit stimulente. Să luăm Finanţele, Vama, Mediul, ITM-ul... Plângerea asta este făcută la toate organele. Casa Naţională controlează. Poliţia controlează. DNA-ul controlează... Eu am luat stimulente cu aprobarea Casei Naţionale”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Georgeta Zaharia, directorul general al CJAS Dâmboviţa. Normal ar fi fost ca banii obţinuţi din executarea silită a datornicilor să fie dirijaţi în întregime spre spitale, medicamente, aparatură sau pentru a-i sprijini financiar pe pacienţii care au nevoie de intervenţii medicale speciale, nu să intre în buzunarele angajaţilor CJAS. Georgeta Zaharia ne-a declarat cu seninătate că s-au plătit stimulente în absolut toate casele de sănătate judeţene, nu doar la Dâmboviţa. Cât priveşte moralitatea unor astfel de acţiuni într-o perioadă în care se face apel să fim solidari pentru a reuşi să depăşim criza economică fără precedent, nu contează.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite