Stilul de viaţă sănătos este promovat printre copiii târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Aceştia pot participa la sesiuni de informare la Biblioteca Judeţeană, acolo unde vor fi învăţaţi cum să evite obezitatea. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa atrag atenţia că influenţa obezităţii la copii este în creştere.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa şi Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” vin în ajutorul tinerilor târgovişteni care duc un stil de viaţă nesănătos. Aceştia au parte de sesiuni de informare despre cum să trăiască sănătos şi cum să nu pice pradă obezităţii. „Înfluenţa obsezităţii la copii este în creştere, asta pentru că nu sunt informaţi de ajuns. Copiii noştri văd la televizor reclame cu chips-uri şi Coca-Cola, iar reclamele de informare asupra unui stil de viaţă sănătos sunt doar sub formă de text, care impresionează mai puţin”, mărturiseşte dr. Camela Sava, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.
La Biblioteca Judeţeană a fost iniţiat un proiect intitulat „Un nou stil de viaţă”, în care reprezentanţi ai D.S.P. Dâmboviţa le-au prezentant copiilor diferite probleme de sănătate, care apar în urma neglijării alimentaţiei sănătoase, dar şi a activităţii fizice. „Dacă le oferim copiilor posibilitatea să studieze, să vină să se informeze, atunci vrem să le oferim şi această posibilitate de a fi informaţi cum să trăiască sănătos, să facem cu ei educaţie sanitară. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică trebuie puse în evidenţă, pentru că obezitatea este din ce în ce mai frecventă la nivelul tinerilor”, a declarat pentru Adevărul se Seară Carmen Vădan, directorul Bibliptecii Judeţene „Ioan Heliade Rădulescu”.

Crosul XXL

Copiii căzuţi pradă obezităţii vor avea parte de o activitate recreativă, dar şi utilă, un cros numai pentru aceştia care se va intitula „Crosul XXL”. Totodată, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene vor încerca să arate că dacă tinerii obezi nu sunt buni la activităţile fizice, atunci au alte atuu-ri care compensează. „Va fi ceva interactiv, un fel de răzbunare a lor, în ideea că cei care sunt obezi şi care pun activitatea fizică pe al doilea plan, poate au alte aptitudini, citesc, lucrează pe calculator sau au alte atuuri”, mărturiseşte aceasta.
Tinerilor care participă la sesiunile de informare li se pun la dispoziţie cărţile despre un stil de viaţă sănătos, diete, tratamente naturiste, dar şi prezentări video sau documentare. De asemenea, în cadrul întâlnirilor vor fi invitaţi şi medici nutriţionişti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite