Stelele şi constelaţiile, prezentate de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Aceştia au realizat referate pe care le-au susţinut în cadrul unui seminar organizat de Societatea Astronomică Română de Meteori. Elevii participanţii sunt din clasele terminale ale şcolilor Nr. 1 “Vasile Cârlova”, Nr. 5 “Coresi”, Nr. 8 “Mihai Viteazul”, Nr. 9 “Grigore Alexandrescu” şi Nr. 10 “Radu cel Mare”.

Constelaţii şi stele, unele cunoscute, altele mai puţin. Acestea au fost prezentate de elevi din clasele terminale din cinci şcoli târgoviştene, miercuri, la Muzeul de Istorie. Prezentările au avut ca tematică “Astronomia: pasiune şi educaţie” şi au fost lucrate cu atenţie de elevi, care au vrut să ofere publicului partea interesantă a astronomiei. Aceştia s-au documentat din mai multe surse, iar unii dintre ei au pus chiar şi melodii pe fundalul prezentărilor redate prin videoproiector, pentru a o face mai atractivă. “Prezentările au avut un plus de interes pentru că a fost un domeniu nou. Copiii au fost nevoiţi să se intereseze de ceva de care până acum nu au mai, au fost nişte prezentări foarte atractive. Trebuie ţinut cont şi de faptul că au avut la dispoziţie o singură zi să creeze prezentarea”, a declarat pentru Adevărul de Seară Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori (S.A.R.M.)şi organizatorul evenimentului.
Elevii participanţi la seminarul de la Muzeul de Istorie au primit un pachet educaţional ce a inclus o hartă a cerului vizibil în lunile noiembrie şi decembrie, fenomenele astronomice ale lunii noiembrie, un pliant de promovare a educaţiei prin astronomie şi un DVD cu un program de planetariu pentru calculator, o prezentare şi un film despre activităţile de astronomie organizate de S.A.R.M. la care aceştia pot lua parte pe parcursul unui an. Ieri, aceştia au fost duşi la planatariul din Piteşti.

Astronomia, o experienţă frumoasă pentru copii

“A fost poate una dintre cele mai frumoase experienţe care se pot oferi de-a lungul unui an şcolar, pentru că elevii au avut ocazia să experimenteze ceva nou pentru ei şi au avut posibilitatea să se implice activ prin caracterul interactiv al acestor prezentări”, mărturiseşte acesta.
Membrii SARM au fost la începutul acestei săptămâni în şcolile generale Nr. 1 “Vasile Cârlova”, Nr. 5 “Coresi”, Nr. 8 “Mihai Viteazul”, Nr. 9 “Grigore Alexandrescu” şi Nr. 10 “Radu cel Mare”, acolo unde au susţinut prezentări despre originile şi rolul astronomiei în societate, aplicaţii tematice ale astronomiei şi măsuri care privesc combaterea poluării luminoase. Proiectul de promovare a astronomiei în rândul elevilor este finanţat de Direcţia pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, în colaborare cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite