Ştefania Aldica, elevă a Liceului “Petru Cercel”: “Participarea la concursuri mă ajută să ating o anumită performanţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi rezultate în plan literar pentru elevele îndrumate de bibliotecara Gabriela Stroescu. Ştefania Aldica şi Simona Baicu s-au făcut remarcate la concursuri importante: „Moştenirea Văcăreştilor” şi „Ion Ruşeţ”. Premiile obţinute le ambiţionează să persevereze.

Despre Gabriela Stroescu, bibliotecar la Liceul Teoretic „Pentru Cercel” din Târgovişte, care îndrumă tinerele talente din liceu pe plan literar-artistic, am scris acum o lună de zile. Prezentându-ne rezultatele câtorva dintre elevele liceului, ne spunea de celelalte consursuri pe care le au în vedere tinerele. Rezultatele nu au întârziat să apară, Ştefania Aldica şi Simona Baicu fiind câştigătoare ale Concursului Judeţean de Creaţie Literar-Artistică „Ion Ruşeţ” Pucioasa. Ştefania se numără de asemenea printre premianţii ediţiei 2011 a Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”. „Sunt eleve în clasa a zecea, la profil filologie. La Pucioasa au obţinut menţiune pentru traducere de poezie în limbile engleză şi franceză. Ştefania a fost anunţată că a câştigat un premiu special la concursul Moştenirea Văcăreştilor. Mai multe nu ştim. Ea a participat la toate cele patru secţiuni, dar nu ştim pentru ce lucrare a câştigat”, explică bibliotecara.

Premiile rămân amintiri frumoase


Ştefania Aldica scrie proză, poezie, eseu şi teatru. Deşi a mai câştigat la concursuri literare, vestea că se numără printre tinerii premiaţi la concursul „Moştenirea Văcăreştilor”, a surprins-o. „Am emoţii pentru premierea de mâine. Este o surpriză acest premiu, pentru că este vroba despre un concurs naţional. Participarea la concursuri mă ajută să ating o anumită performanţă şi o să continui. Am sprijinul doamnei bibliotecar şi înţelegere din partea conducerii şcolii, că lipsesc uneori de la ore pentru a participa la concursuri sau festivităţi de premiere”, spune adolescenta.
La fel ca Simona Baicu, a primit un pachet de cărţi de la organizatorii concursului “Ion Ruşeţ”. Tinerele şi-au propus să continue să scrie şi să participe la concursuri. “Am început să scriu acum trei-patru ani, odată cu pregătirea la limba română. Am simţit că aşa pot să exprim ceea ce simt. La concursuri pot să arăt ceea ce sunt, iar premiile obţinute rămân o amintire frumoasă”, mărturiseşte Simona.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite