Ştefan Vasile bate munţii-n lung şi-n lat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgovişteanului îi place să petreacă mult timp în natură. Visul său este să meargă pe jos de la Vladivostok (Rusia) până la Lisabona (Portugalia).

Fire energică şi voioasă, Ştefan Vasile nu poate sta locului şi îi place să se plimbe pe unde vede cu ochii. Iubeşte natura şi toate minunăţiile oferite de aceasta şi încearcă, de cele mai multe ori, să stea departe de mediul urban. „Nu este nimic mai frumos decât să te afli în mijlocul naturii, să admiri poienile, pădurile şi munţii, să asculţi glasul vieţuitoarelor şi să respiri un aer curat, pur”, mărturiseşte Ştefan Vasile. Este înscris la Asociaţia Turistică “Ghizii României” şi, împreună cu ceilalţi colegi, a realizat numeroase drumeţii în Munţii Bucegi, Munţii Făgăraş şi Munţii Iezer, care l-au făcut pe acesta să fie şi mai mult atras de natură. “Este foarte frumos la această asociaţie, mergem pe munte în număr mare, toţi iubitori de natură, şi facem tot felul de drumeţii. Învăţăm trasee, înfruntăm muntele şi ne distrăm. Seara facem foc de tabără şi câţiva colegi ne cântă la chitară, este ceva superb”, spune tânărul. S-a înscris în această asociaţie pentru că îi place să cunoască oameni noi, dar şi pentru că îi place să stea departe de oraş. “Îmi place să cunosc oameni noi în permanenţă şi să descopăr în permanenţă locuri noi, iar dacă am un moment liber prefer să plec într-o drumeţie decât să-mi pierd vremea în oraş”, mărturiseşte târgovişteanul.

La ocazie pe Valea Prahovei

Anul  trecut, într-o seară de vineri, Ştefan Vasile a avut un impuls de moment şi a plecat noaptea din oraş cu gândul de a ajunge la Sighişoara. „Eram cu un prieten şi vroiam să ajungem la Sighişoara, ideea ne-a venit brusc. Am plecat pe jos de aici, la 23.30, după o mare vijelie”, povesteşte Ştefan. După vreo 10 kilometri merşi pe jos, cei doi au fost luaţi la „ocazie” până la Pucioasa, de unde au continuat drumul pe propriile picioare până după Pietroşiţa. „De acolo ne-a luat un şofer de tir până la Sinaia, era cam 5 dimineaţa când am ajuns acolo şi am aşteptat să vină trenul spre Predeal. Ajunşi la Predeal, ne-am dat seama că mai avem decât 14 lei şi nu avem cum să ajungem la Sighişoara, astfel că ne-am gândit să ne întoarcem. A început vijelia şi noi eram în tricouri, ne-am adăpostit sub streaşina unei pensiuni timp de peste 30 de minute şi priveam cum străzile Predealului deveneau râuri”, continuă acesta.

Vrea să fie ghid turistic

Ştefan Vasile vrea să urmeze cursuri de ghid turistic, pentru că i-ar plăcea să se plimbe în toate locurile frumoase din ţară, dar şi din afară. „Este exact ceea ce mi s-ar potrivi. Nu mi se pare nimic mai frumos decât să te plimbi, să fii mereu în mişcare şi să vezi locuri noi, iar când eşti ghid poţi face asta”, spune tânărul.
Cel mai mare vis al său este să facă cel mai lung traseu de mers pe jos, de la Vladivostok (Rusia) până la Lisabona (Portugalia). „Un singur om a mai încercat asta, însă s-a oprit la niciun sfert de drum, nu a mai putut continua. Eu zic că este posibil să faci acest traseu, însă îţi trebuie multă ambiţie, dar şi rezistenţă fizică”, mărturiseşte Ştefan.

Întrebări şi răspunsuri
În afară de drumeţii, ce altceva mai faci?
„Citesc mult. Îmi plac cărţile, îmi place să mă afund în paginile acestora, să fiu prins acolo, departe de orice element exterior.”
Trăieşti ecologic?
„Sunt de părere că natura trebuie protejată pentru a fi protejaţi şi noi. Din păcate, de multe ori uităm să facem asta. Observ, însă, o ameliorare a mentalităţii oamenilor, care în ultima vreme au început să strângă mizeria pe care o fac atunci când sunt în natură.”

Ce-i place
„Îmi place să ies cu prietenii la o terasă sau într-un local şi să stăm de vorbă, să râdem, să ne simţim bine.”
Ce nu-i place
„Nu îmi place plictiseala. Atunci când apare fac tot posibilul să găsesc o activitate.”

Profil
Născut. 13 februarie 1987.
Studii. Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti, Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.
Familie. Mai are un frate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite