Sporuri câştigate în instanţă! Curtea de Conturi a rămas doar cu un raport pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Târgovişte
Primăria Târgovişte

Salariaţii Primăriei Târgovişte şi ai Direcţiei de Asistenţă şi-au câştigat sporurile salariale în instanţă, după ce inspectorii Curţii de Conturi au stabilit că le-ar fi primit ilegal şi ar fi trebuit să le restituie.

În raportul Curţii de Conturi, dat publicităţii recent, se precizează că Primăria Târgovişte şi Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte au plătit sporuri şi drepturi băneşti către personalul din administraţia publică locală, în baza contractelor colective de muncă, cu nerespectarea regulilor şi principiilor stabilite prin Leagea cadru nr. 330/2009, care instituie un nou sistem de salarizare.

"S-a luat act de decizia Curţii de Conturi, iar cei doi conducători - primarul municipiului Târgovişte şi directorul Direcţiei de Asistenţă - au emis decizii de imputare, care au fost atacate în instanţă de către Sindicatul Funcţionarilor Publici, parte semnatară a Contractului Colectiv de Muncă.

În instanţă, sindicatul a câştigat, iar cele două decizii de imputare au fost anulate. În cazul Primăriei Târgovişte, în mod irevocabil. În cazul Direcţiei de Asistenţă urmează să se judece recursul pe 22 februarie, la Curtea de Apel Ploieşti", a declarat pentru "Adevărul" Bertha Colea, purtător de cuvânt al Primăriei Târgovişte. 

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite