Sport. Lecţii de fitness şi tae boo, la Pucioasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doritorii de mişcare au avut ocazia să înveţe tehnici speciale de la doi intructori români stabiliţi în Italia. La evenimentul organizat de Federaţia Română „Sportul pentru Toţi”, piscina „Blue Heaven” din Pucioasa şi „Body Armony” au participat efectiv, 20 de persoane. Mult mai multe au privit de pe scaun mişcările efectuate de specialişti.

„Vrem să schimbăm mentalitatea românilor şi să le spunem că se pot distra şi, în acelaşi timp, să aibă un corp armonios”. Aceasta este deviza celor doi soţi, Lucia şi Bogdan Bolovăneanu, antrenori de tae boo şi respectiv, fitness şi aerobic, stabiliţi de opt ani în Italia. Pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, aceştia au organizat la Pucioasa, la piscina „Blue Heaven”, primul curs de aerobic şi tae boo în aer liber, din Dâmboviţa. „Ne-am gândit să aducem acest sport pentru prima dată în Dâmboviţa. Publicul a primit acest eveniment ca pe ceva nou, cu emoţie, dar toţi cei care au venit aici s-au mişcat bine. Eu lucrez în Italia la „Fittness First Academy”, sunt formator în această ţară. Lucrez acolo de opt ani. Scopul acţiunii de astăzi este acela de a schimba mentalitatea oamenilor de aici”, ne-a declarat Alexandru Bolovăneanu, formator „Fittness First Academy” Italia.

Acesta este de părere că munca nu te împiedică în niciun fel să ai un corp armonios. Trebuie doar să îţi faci timp şi pentru tine. „Eu cred că poţi să şi munceşti, să te distrezi şi în acelaşi timp să ai un corp armonios. E important să ai grijă de tine, să ai o mentalitate sănătoasă. Eu mă ghidez după zicala aceea: „men sana in corpore sano”, adaugă acesta.

Soţia sa predă „tae boo”

Extrem de popular în străinătate, iar în România încercat timid doar de fete, „tae boo” este un sport complex care împleteşte elemente de fitness, aerobic şi box. „Este un curs complet care îţi lucrează toată musculatura corpului. Este foarte benefic. Eu, graţie acestui curs, am slăbit foarte mult. Într-o oră întreagă poţi să arzi şi 900 de calorii dar trebuie să munceşti. Cam într-un an de zile de zile se văd ezultatele”, ne explică Lucia Bolovăneanu.
Aurelia Suciu, secretarul general al Federaţiei Române „Sportul pentru Toţi” a declarat, ieri la Pucioasa, că umătorul eveniment de acest gen va fi găzduit de Universitatea Valahia din Târgovişte. „Sunt pentru prima dată în Pucioasa şi sper ca acest eveniment să aibă continuitate. Deja am primit asigurări din partea Universităţii Valahia din Târgovişte că ne va fi gazdă la următorul eveniment. Spre surprinderea noastră sunt centre de fittness foarte moderne în Târgovişte şi cred eu că acest sport va prinde foarte bine. Bogdan este un instructor aparte şi o să vină în septembrie la umătorul eveniment”, spune şefa de la FR „SPT”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite