Spitalul Voineşti, la mâna judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia Centrului de Sănătate Voineşti este încă incertă. Consiliul Judeţean Dâmboviţa, respectând voinţa Guvernului, vrea să preia în administrare spitalul din localitate.

Primăria Voineşti nu cedează, motivând că unitatea medicală aparţine comunei de la 1905 încoace şi deserveşte peste 40.000 de locuitori de pe Valea Dâmboviţei. Mai mult, în ultimii ani, administraţia locală a investit masiv pentru consolidarea şi modernizarea Centrului de Sănătate. Gabriel Dănuţ Sandu, primarul comunei Voineşti, a dat în judecată Guvernul României şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, solicitând anularea actelor prin care spitalul a fost trecut în administrarea judeţului. Procesele sunt pe rol. Pe 25 şi 26 august, la Curtea de Apel Ploieşti, respectiv la Tribunalul Dâmboviţa.
Administraţia judeţeană a făcut publică intenţia de a transforma Spitalul Voineşti într-un centru de sprijin pentru copiii care părăsesc sistemul de protecţie al statului la împlinirea vârstei de 18 ani. „Noi nu vom fi de acord niciodată cu aşa ceva. Aici a fost dintotdeauna spital. Este singura unitate de acest tip din Dâmboviţa care mai funcţionează în mediul rural. Ne-am chinuit să aducem medici, să deschidem cabinete noi, să înfiinţăm un serviciu de permanenţă. Am modernizat spitalul şi acum să-l pierdem?”, declară primarul Gabriel Dănuţ Sandu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite