Spitalul Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa – element de răzbunare politică. Sute de bolnavi, plimbaţi de la un spital la altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la spital sunt boicotate de aleşi
Lucrările la spital sunt boicotate de aleşi

Consiliul Judeţean „se plânge” mâine, la Bucureşti, de problema modernizării Spitalului Judeţean care este pusă în pericol din cauza boicotului consilierilor opoziţiei. Aceştia nu se prezintă la şedinţe, neîntrunindu-se asftel, cvorumul. Sute de bolnavi sunt trimişi la alte spitale din judeţ.

Pentru asta, începând cu ora 12:00, în Bucureşti, la Hotel Marriott, în sala Craiova este organizată conferinţa de presă cu tema: „Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa, mai presus de orice politică. Apel către societatea civilă pentru continuarea finanţării lucrărilor”. Conferinţa este susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu sub egida Fundaţiei  „Eco – Europe”.

La conferinţă participă şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa, reprezentată de managerul instituţiei, Lavinia Ionescu şi directorul medical, Carmen Marcu.
   
Probleme...

18 consilieri judeţeni, membrii ai opoziţiei, au blocat finanţarea lucrărilor de modernizare la Spitalul de Urgenţă Târgovişte, refuzând, de peste o lună de zile,  să aprobe tranşa a doua de fonduri necesare continuării investiţiei. Consilierii blochează practic acelaşi proiect cu finanţare europeană, nerambursabilă, în proporţie de 98%, pe care l-au aprobat ei înşişi în 2010 (hotărârea de Consiliu Judeţean nr. 195/25.08.2010, „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Dâmboviţa”, aprobată în unanimitate, cu 28 de voturi pentru).

Bolnavii, trimişi la alte spitale

Apelul către societatea civilă este generat de situaţia critică în care se află sute de dâmboviţeni, care au nevoie de îngrijiri medicale şi nu pot fi spitalizaţi.  Autorităţile medicale judeţene sunt nevoite să trimită copiii bolnavi spre internare în spitalele din Moreni şi Găeşti, care la rândul lor au comunicat că nu mai au capacitate de primire.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa face apel către toate autorităţile statului şi societatea civilă  să ia atitudine faţă de comportamentul abuziv al unor reprezentanţi politici care pun în pericol vieţi omeneşti. «Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Dâmboviţa» este un proiect iniţiat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa care răspunde obiectivului specific al Programului Operaţional Regional 2007-2013 Axa prioritara 3 – «Îmbunătăţirea infrastructurii sociale» ce vizează reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Valoarea totală a  proiectului: 83.106.684,78  lei, din care 65.278.696,09  lei este valoarea finanţării nerambursabile, iar 1.864. 808,69 lei – contribuţia proprie.

Durata de implementare a proiectului: 36 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite