Speriaţi de majorarea TVA-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii au dat buzna în supermarket-uri şi în magazinele de electronice şi electrocasnice. Aceştia au vrut să facă provizii pentru mai mult de o săptămână, înainte de a prinde scumpirile, astfel au economisit până la câteva zeci de lei.

Cu o zi înainte de majorarea TVA-ului de la 19 la 24%, târgoviştenii au dat buzna în supermarket-uri pentru a-şi face provizii pe o perioadă mai lungă de timp. Mărirea taxei pe valoare adăugată i-a speriat pe târgovişteni şi i-a forţat să-şi facă cumpărături neprevăzute, asta pentru a nu prinde scumpirile care intră în vigoare de astăzi. “Am auzit la televizor că se va majora TVA-ul şi m-am gândit că este bine să fac mai multe cumpărături azi, aşa mai economisc şi eu câţiva bani, câteva zeci de lei. Este foarte greu, scumpiri peste scumpiri, majorări peste majorări. Nu ştiu ce vor guvernanţii de la noi, că numai de bine nu ne spun. Aş vrea să văd ziua în care ei vor spune că măresc pensiile sau salariile ori că micşorează preţurile”, spune Ion Stanciu, un târgoviştean de 43 de ani.
Aglomeraţie mare a fost şi la magazinele de electronice şi electrocasnice, unde oamenii s-au îngrămădit să cumpere fie un frigider, fie un aragaz sau televizor, la aceste produse majorarea cu 5% a taxei pe valoare adăugată resimţindu-se puternic. Au fost şi târgovişteni care au cumpărat mai multe produse.

Mai mulţi bani la utilităţi

Efectele majorării TVA-ului se vor simţi şi la facturile de utilităţi. Astfel, târgoviştenii vor plăti cu 5% mai mult la apă, curent sau gaze, lucru care îi arde la buzunar şi mai mult ca până acum. “După ce că facturile erau mari şi abia dacă reuşeam să le achităm, acum trebuie să scoatem şi mai mulţi bani din buzunar. Suntem loviţi cu scumpiri din toate părţile şi nu ştiu cât o să mai rezistăm psihic, dar şi fizic”, mărturiseşte Cătălina Oprea, 37 de ani.

Pensionarii, cei mai afectaţi

Pensionarii sunt cei care simt cel mai aspru efectele crizei şi măsurilor luate de Guvern. Dacă au scăpat de reducerea pensiilor, aceştia s-au lovit acum de scumpirea alimentelor şi a facturilor. “Am muncit o viaţă întreagă ca să fim acum bătaia de joc a celor care ne conduc ţara. Au vrut să ne taie pensiile, iar acum scumpesc alimentele. Păi noi cum să trăim? Cu ce? Am o pensie de 300 lei, iar câţiva lei în plus la fiecare aliment înseamnă ceva pentru mine. Facturile oricum abia le achitam, acum nu ştiu cum o să reuşesc să le plătesc, numai Dumnezeu ştie”, se destăinuie Maria Chiriţă, o pensionară de 65 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite