„Sperăm că sponsorii vor fi alături de echipă şi în sezonul următor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Tănase, antrenorul Municipalului MCM Târgovişte, recunoaşte că fără sprijinul primăriei va fi foarte greu ca echipa să reziste la nivel înalt. Chiar şi fără resurse financiare din partea autorităţilor locale, campioana României s-ar putea descurca cu banii veniţi din partea sponsorilor, asta dacă aceştia decid să ajute echipa în continuare.

Viitorul campioanei României la baschet feminin este în continuare incert şi nu se ştie ce se va întâmpla cu echipa care a produs senzaţie, sezonul trecut, atât în campionatul intern cât şi în Fiba Europe Cup. Decizia primarului Gabriel Boriga de a retrage sprijinul financiar acordat echipei de baschet i-a luat prin surprindere pe oficialii MCM-ului. Cătălin Tănase, antrenorul grupării târgoviştene, recunoaşte că fără sprijin din partea autorităţilor locale va fi foarte greu ca echipa să aibă aceleaşi performanţe ca cele din ultimii doi ani. Mai mult, acesta spune că a auzit din presă că municipalitatea nu va mai investi în baschet.
Aţi discutat cu primarul Gabriel Boriga?
„Nu, nu am apucat să vorbesc. O să mă întâlnesc cu dânsul în aceste zile. Din ce am înţeles eu, primăria nu va mai sprijini financiar echipa de baschet şi în sezonul următor. Poate sunt cauze mult mai importante decât baschetul în acest moment. Asta nu înseamnă că echipa se va desfiinţa. Întradevăr, dacă domnul primar, care după părerea mea este principalul artizan al succeselor echipei de baschet în ultimii doi ani, nu va mai susţine echipa, va fi foarte greu ca aceasta să reziste. Deocamdată, nu putem să spunem că echipa se va desfiinţa”, spune antrenorul.
Care credeţi că este cauza pentru care primarul a decis să retragă sprijinul financiar?
„Înainte de a fi primar al Municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga a fost managerul echipei de baschet şi era normal să fie alături de echipă. După ce a reuşit să câştige primăria Târgoviştei, pentru că prima dragoste, nu a putut uita de baschet. Dânsul a fost foarte dezamăgit de faptul că, în opinia publică din Târgovişte, totdeauna problemele comunităţii au fost legate de echipa de baschet. Oamenii care s-au legat de echipa de baschet s-au legat, în principiu, de dumnealui şi acest lucru l-a deranjat foarte mult. Asta cred că a fost. În ultimul an s-a vorbit foarte frumos despre Târgovişte în Europa baschetbalistică. Am reuşit o performanţă foarte bună prin atingerea sferturilor de finală ale FIBA Europe Cup. Se putea şi mai mult. Acest om a făcut mari sacrificii ca să ducă Târgoviştea în lumea bună a baschetului feminin şi în loc să fie apreciat pentru acest lucru, din păcate lumea a început să-l conteste prin echipa de baschet”, explică cel care a dus-o pe MCM până în sferturile de finală a FIBA.
Care a fost contribuţia autorităţilor locale la echipa de baschet?
„S-au cheltuit ceva bani din bugetul local, pentru că şi Clubul Sportiv Municipal (CSM) este implicat la echipa de baschet şi peste tot în ţară unde se face sport de mare performanţă autorităţile locale se implică. Anul trecut, Clubul Sportiv Municipal, care este în subordinea primăriei, a contribuit cu mai puţin de un sfert la bugetul echipei MCM, în jur de 100.000 de euro. Nu este o sumă foarte mare, comparativ cu cele pe care le cheltuie celelalte oraşe prin implicarea lor în fenomenul sportiv. Chiar dacă sunt probleme mult mai mari decât echipa de baschet, sportul de performanţă nu trebuie să moară”, este de părere Cătălin Tănase.
Se vor găsi sponsori în cazul în care nu va mai exista susţinere din partea primăriei?
„Este devreme acum să dau un răspuns. Dacă bugetul clubului a fost format dintr-o pătrime din banii veniţi de la CSM, iar restul s-a făcut din sponsorizări, probabil nu toţi sponsorii vor părăsi şi echipa. Trebuie să recunoaştem că foarte mulţi sponsori au fost atraşi prin lobby-ul făcut de primarul Gabriel Boriga, dar sperăm că aceştia vor fi alături de echipă şi în sezonul următor. Regretul mare este că nu vom avea posibilitatea să continuăm în cupele europene şi acest lucru mă dezamăgeşte, puteam să depăşim performanţele din sezonul trecut dacă aveam continuitate, chiar şi cu un buget mai mic”, este convins acesta.
Fanii MCM-ului sunt nemulţumiţi de decizia primarului
„Este normal să fie nemulţumiţi şi să le fie teamă că echipa nu ar mai putea ajunge la performanţele de anul trecut. Cât timp voi sta la Târgovişte echipa se va bate pentru câştigarea titlului şi a Cupei României. Dacă vor exista alte obiective cu siguranţă voi părăsi echipa, pentru că după două sezoane în care am zdrobit tot ce înseamnă echipă de baschet feminin în campionatul intern va fi foarte greu să conduc o echipă de pluton”, conchide Cătălin Tănase. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite