Târgovişte: Spectacol dat de primari la Aninoasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Spectacol dat de primari la Aninoasa
Târgovişte: Spectacol dat de primari la Aninoasa

18 edili din România, Italia, Bulgaria şi Serbia participă la „Festivalul Primarilor Artişti”. A VII-a ediţie a festivalului începe astăzi, la ora 18.00, iar primarii îşi vor arăta veleităţile artistice la cântat, vocal sau la instrumente, şi recitat poezii

Vocalişti, instrumentişti şi dansatori iscusiţi de muzică populară. Asta veţi vedea în această seară dacă daţi o fugă până la Centrul Cultural din Aninoasa. Toţi artiştii care vor urca pe scenă sunt primari. 18 şefi de administraţii din ţară şi din străinătate au ales să concureze la ediţia din acest an a “Festivalului Primarilor Artişti”.

Organizatorul este vocalistul Constantin Maricescu, primarul localităţii gazdă, Aninoasa. “Absolut toţi sunt obligaţi să prezinte un program artistic, dacă au venit aici. Sunt unul şi unul, unul mai  bun decât altul. Este o competiţie şi toţi vor primi trofee în mod egal”, zâmbeşte primarul Constantin Maricescu.

O femeie-primar, printre concurenţi


Vor concura primari din judeţele Dâmboviţa, Arad, Vrancea, Tulcea, Caraş-Severin Mureş, dar şi de localităţi din Italia, Serbia sau Bulgaria. Printre cei 18 concurenţi se află şi o femeie.

Este vorba de primarul de la Novihan, din Bulgaria, care va recita o poezie în limba română scrisă de poetul Victor Mihalache. “Poezia pe care o voi recita se numeşte “Ruga”. Ideea de a recita o poezie în limba română mi-a venit după ce am citit cartea lui Victor Mihalache, pe care chiar el mi-a oferit-o când a venit în Bulgaria, acum ceva timp. Este prima mea participare la acest festival”, ne-a  mărturisit Saska Nenova.

La prima participare se află şi Pavel Verindeanu, primarul localităţii Prigor, din judeţul Caraş-Severin, care va dansa muzică populară într-un costum de un secol. “Am aflat de la domnul primar al Aninoasei despre acest festival. Lumea asta e mică, imediat te cunoşti cu ceilalţi primari. Voi dansa alături de cunoscuta interpretă de muzică populară Valeria Arnăutu, iar costumul pe care îl voi purta are 100 de ani”, ne-a spus primarul.

“Festivalul Primarilor Artişti”, moment bun de a schimba experienţe din administraţie

“Festivalul acesta a fost făcut pentru a ne cunoaşte între noi, pentru a ne împărtăşi lucrurile bune, lucrurile rele, să cunoaştem toate problemele care sunt în fiecare localitate şi să ajungem la un numitor comun”, a spus Maricescu. „Pe primari i-am căutat pe net. Am văzut ce veleităţi artistice au şi i-am invitat”, a spus Constantin Maricescu.
Toţi concurenţii vor primi din partea organizatorilor diplome, insigne cu localitatea Aninoasa, precum şi trofee din sticlă şi ceramică.


Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite