Specializare: Şcoala care pregăteşte specialişti IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia NewProjects oferă tuturor şansa de a obţine un certificat CISCO în domeniul tehnologiei informaţiei. Calificarea obţinută la Târgovişte este recunoscută de majoritatea vânzătorilor şi distribuitorilor de hardware şi software din lume.

Târgoviştenii se pot califica în domeniul IT fără să aibă studii de specialitate. Asociaţia NewProjects din Târgovişte, în parteneriat cu Academia Credis-CISCO Bucureşti, organizează cursuri pentru cei interesaţi să se iniţieze în tehnica de calcul. „Am fost delegaţi de Academia Credis să organizăm cursuri CISCO la nivelul judeţului Dâmboviţa. Profesorii de informatică, membrii ai asociaţiei, sunt instructori. Cursul se adresază oricui, şi celor care au studii în domeniul IT, şi celor care nu au, dar vor să înveţe”, explică profesorul Radu Tăbârcă, preşedintele Asociaţiei NewProjects. Cursul se desfăşoară la Casa Corpului Didactic şi în prezent are 13 participanţi, elevi şi studenţi. „E nevoie de studiu individual. Fiecare cursant are acces la un cont permanent pe site-ul CISCO, unde sunt afişate cele 16 lecţii din modulul IT Essential, traduse în limba română. Este vorba despre însuţirea de cunoştinţe fundamentale şi avansate despre componente, sisteme de operare, reţele şi conexiunea la Internet. La întâlnirile pe care le avem discutăm pe baza teoriei, iar examenul este online”, adaugă profesorul.

Elevii şi studenţii au reducere
Cursul este o oportunitate de care profită mai ales elevii şi studenţi. „Faptul că este o recunoaştere internaţională a competenţelor în domeniul IT m-a determinat să mă înscriu la acest curs. Consider că mă poate ajuta în carieră”, mărturiseşte Bogdan Sandu, elev în clasa a XI-a la specializarea informatică, în cadrul Colegiului Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte. Nu toţi cursanţii au, însă, studii de profil. „Am aflat de la un prieten de acest curs. Eu mă pricep la calculatoare, dar am nevoie să mi se ateste cunoştinţele. Sunt masterand la Facultatea de Drept, dar în ziua de azi e bine să mai ai o calificare. Îmi place că informaţiile din acest curs sunt actualizate şi că am acces la ele şi de acasă”, spune Valentin Cristea, de 25 de ani.
Participarea la cursul CISCO costă 600 de lei. Elevii şi studenţii beneficiază de reducere şi plătesc doar 470 de lei. Cei care doresc să se înscrie la curs se pot adresa Asociaţiei NewProjects prin email, la adresa newprojects_org@yahoo.com.

Oportunităţi pentru toţi
Asociaţia NewProjects a fost înfiinţată în 2007, de mai mulţi profesori şi elevi ai Liceului „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte. Ea iniţiază şi susţine diverse proiecte cultural-educţionale pentru dâmboviţenii de toate vârstele.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite