Soţii Mateescu, doctorii animalelor de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragostea pentru animale, „meseria de succes” a unei familii de veterinari din Târgovişte. Pe lângă consultaţiile obişnuite şi intervenţiile chirurgicale, stăpânii animalelor le pot achiziţiona hăinuţe şi accesorii în trend cu moda

În timp ce mai marii ţării caută soluţii drastice pentru a scăpa de numeroşii patrupezi de pe străzile oraşelor, în Târgovişte există un loc unde aceştia sunt trataţi regeşte. Familia Mateescu şi-a deschis o adevărată afacere din pasiune şi iubire pentru animale. Cei doi veterinari s-au dedicat patrupezilor din anul 1999, oferindu-le cele mai moderne servicii. „Cabinetul l-am deschis acum 11 ani, când era ca şi acum criză în Târgovişte. Ieşisem de pe băncile Universităţii de Medicină Veterinară, împreună cu soţul meu şi nicăieri nu se găsea de lucru. Uşile ni se închideau în nas, aşa că am hotărât să ne deschidem un cabinet. Mergeam în sate la diferiţi gospodari să le tratăm animalele şi cu timpul ne-am făcut tot mai mulţi clienţi. Dâmboviţenii erau foarte surprinşi de faptul că la timpul acela utilizam injecţii de unică folosinţă şi medicamente din import. Aşa am reuşit să ne facem cunoscuţi cu produse de calitate”, spune Romaniţa Mateescu, medic veterinar.

Zeci de animale sunt aduse zilnic la cabinetul veterinar

Târgoviştenii au început de curând să pună accent pe sănătatea animalelor de companie şi sosesc în număr mare la cabinetul Agervet. Familia Mateescu oferă atât servicii medical veterinare cât şi servicii de înfrumuseţare ca tunsul blănii sau tăiatul unghiilor. Pe lângă obişnuitele consultaţii, stăpânii le pot achiziţiona câinilor sau pisicilor hăinuţe în funcţie de anotimp sau mărime. Cea mai scumpă hăinuţa ajunge până la 200 de lei. De asemenea, la magazinul din cadrul cabinetului iubitorii de animale le pot cumpăra pătuţuri sau jucării. “Sosesc zilnic la cabinet aproximativ 25 de târgovişteni cu animalele de companie. Se întâmplă ca unele zile din sâptămână să fie mai aglomerate şi numărul lor să depăşească cincizeci. A devenit o modă cu îmbrăcatul câinilor, iar târgoviştenilor le place să le achiţioneze animalelor diferite accesorii”, mărturiseşte Romaniţa.
Fiind mari iubitori de animale, familia Mateescu are acasă 30 de câini, 15 pisici, un arici, 20 de chinchilla, iepuri şi peruşi. „Există trei categorii de iubitori de animale în judeţul nostru. Cei care îşi cumpără un câine sau o pisică de rasă pentru că aşa este la modă, cei care doresc un animal pentru familie şi cei care sunt miloşi cu animalele şi îi iau de pe drum. De cele mai multe ori personalitatea câinilor sau a pisicilor este influenţată de personalitatea stăpânului.  De asemenea, stăpânul îşi alege un câine care să i se potrivească”, spune Romaniţa Mateescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite