Şomerii, consiliaţi să-şi înfiinţeze firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 10:00, se lansează la Târgovişte, în sala de conferinţe a Hotelului Dâmboviţa,  proiectul "Susţinere pentru şomerii din regiunea Sud Muntenia în vederea integrării pe piaţă", implementat de Buturuga Militaru şi Asociaţii SPCJ SRL.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European (FSE) în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Axa Prioritară 5: Promovarea masurilor active de ocupare, Domeniul Major de Intervenţie 5.1: Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare.

Valoarea totală a proiectului este de 2.131.290 lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile este 2.024.725 lei.
Proiectul va fi implementat pe o perioada de 24 de luni şi se adresează şomerilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Vor beneficia de servicii individuale de consiliere şi informare 300 de persoane. Alte 200 vor fi incluse într-un sistem inovativ de consultanţă şi asistenţă pentru deschiderea propriilor afaceri. Se adaugă cei 100 de şomeri care vor fi instruiţi privind metodele şi tehnicile eficiente de căutare a unui loc de muncă.

Iniţiatorii proiectului speră să-şi găsească locuri de muncă cel puţin 70 de persoane şi să se înfiinţeze 100 de firme.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite