Târgovişte: Şoferii nu se împacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii târgovişteni au venit la biroul de tamponări la fel ca şi până acum, chiar dacă, de ieri, există legea care să le permită să meargă direct la firma de asigurări. Fie că nu au ştiut, fie pentru că li s-a părut mai complicat, şoferii implicaţi în accidente minore au mers tot la Poliţie.

La biroul de tamponări s-au prezentat, ieri, la fel de mulţi şoferi ca şi până acum. Fie că nu au primit prioritate, fie că au calculat greşit spaţiul de parcare sau pentru că pur şi simplu au avut un motiv de neatenţie, 7 şoferi au venit să declare accidente minore: că au găsit maşinile zgâriate sau lovite în parcare sau pentru că au avut tamponări. 

Numărul este unul obişnuit pentru lucrătorii de la tamponări. Şi zilele trecute, tot atâţia şoferi le-au călcat pragul. Ciudat este faptul că, deşi legea concilierii amiabile a intrat în vigoare de ieri, la tamponări vin încă multe persoane.

„Nu m-am dus la asigurări. Ce să fac acolo? Am venit la tamponări pentru că accidentul nu a avut nici victime, nici daune grave. Ştiu de lege şi ştiu că ne puteam duce la asigurări ca să rezolvăm treaba. Nu e vorba că nu ne-am înţeles că omul şi-a recunoscut vina şi a zis şi aici că el m-a lovit pe mine, dar sunt convins că ăia de la asigurări tot aici mă trimiteau” spune Costel, unul dintre şoferii care azi au apelat la biroul de tamponări din Târgovişte.

Firmele de asigurări n-au primit cazuri


Două dintre cele mai mari firme de asigurări din oraş nu au înregistrat niciun caz în privinţa constatării amiabile.

“Nu m-am dus la asigurări pentru că nu am ştiut. Am mers direct la poliţie şi am luat şi amendă pentru că am lovit o maşină parcată. Dacă ştiam că se poate la asigurări, acolo mergeam. Scăpam şi fără amendă”, spune unul dintre şoferii care a avut nenorocul să ajungă aseară la biroul de tamponări. 

Înţelegerea între şoferi îi scuteşte de amenzi

Constatarea amiabilă se face între doi conducători auto în momentul în care a avut loc o tamponare, iar unul dintre cei doi şoferi îşi recunoaşte vina. Ei completează formularele tip de constatare şi se duc la firma de asigurări. Agentul de asigurări face cosntatarea, iar cel vinovat îi va da poliţa de asigurare celuilalt şofer pentru a-şi face reparaţiile. Poliţia nu află nimic, iar şoferul vinovat nu mai primeşte nicio amendă. 

“În cazul în care şoferii nu se înţeleg, vor trebui să meargă la Biroul de Tamponări al Poliţiei. Aici, agentul constatator va delibera şi va aplica şi sancţiunile de rigoare, potrivit legii”, a declarat Ioana Preda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa.

Important de ştiut este faptul că, dacă vă găsiţi maşina lovită sau zgâriată în parcare, vă puteţi duce direct la firma de asigurări, fără să mai treceţi pe la poliţie. Dacă, însă, din accidentul în care aţi fost implicat rezultă şi tamponarea unei a treia maşini, constatarea amiabilă nu mai poate avea loc şi este nevoie de un agent al poliţiei de la biroul pentru tamponări.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite