Sindicaliştii au ieşit din nou în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

De data aceasta au protestat angajaţii din sănătate, poliţie şi administraţie publică. Oamenii au ales să protesteze în faţa sediului Partidului Democrat Liberal, filiala Dâmboviţa şi au cerut căderea Guvernului şi relansarea economiei.

“Treziţi-vă la realitate!”. Acesta a fost mesajul transmis de sindicalişti. Peste 50 de persoane au ales să protesteze în faţa sediului PDL Dâmboviţa, nemulţumiţi de situaţia în care se află economia României, de tăierea drastică a salariilor dar şi de disponibilizările masive.

“Hoţilor”, “Uitaţi-vă unde a ajuns sănătatea în România”, “Este inadmisibil să ne gândim la creşterea duratei de pensionare la femei când speranţa de viaţa este în descreştere”, sunt doar câteva din scandările sindicaliştilor.

Au cerut socoteală deputaţilor



Oamenii s-au adresat în primul rând deputaţilor de Dâmboviţa Gheorghe Albu, Andrei Florin, Valentin Calcan, Bogdan Cantaragiu, Georgică Dumitru şi Iulian Vladu. “Domnilor parlamentari, vă atragem atenţia că trebuie să schimbaţi ceva. Ne trebuie un guvern de tehnocraţi, de specialilşti, care pot lua măsuri anti-criză. Nu mai trebuie să pierdem nicio secundă. Fiecare secundă este foarte importantă pentru România. Este momentul zero. Guvernanţii trebuie să voteze în favoarea cetăţeanului, nu în defavoarea sa”, a declarat Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat al Uzinei Mecanice “Mija”,

Singurul deputat care a ales să vină să discute cu protestatarii a fost Georgică Dumitru. “Sper că vom găsi soluţii pentru fiecare dintre revendicările lor. Ei au dreptul de a cere orice. Rămâne de văzut dacă se şi pot rezolva cererile lor”, a declarat acesta.

La un moment dat, pe lângă sindicalişti, s-au strâns şi oameni de rând care după ce şi-au dat seama ce se întâmplă şi-au arătat şi ei nemulţumirea. “Sănătatea, învăţământul, poliţia, toată lumea este nemulţumită. Pe nicăieri nu mai merge bine. Eu de multe ori nu am bani de pâine. Situaţia este groaznică”, ne-a spus tanti Cătălina, o pensionară de 65 de ani.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite