Silviu Dumitrescu, noul antrenor al Chindiei: "Aşteptam telefonul lui Crăciunescu!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Dumitrescu, noul antrenor al Chindiei Târgovişte
Silviu Dumitrescu, noul antrenor al Chindiei Târgovişte

Echipa de fotbal a Târgoviştei, legenda fostei Cetăţi de Scaun, Chindia, va juca în noul sezon în Divizia B, graţie unei campanii bine gândite, coroborată cu o muncă de elefant. Aşa cum şi-au propus acum un an Gică Popescu şi Ion Crăciunescu, atunci când şi-au legat numele de Chindia, s-a şi întâmplat.

Chiar dacă în tot acest timp, la cârma echipei a stat Costel Pană, cel care îi va antrena pe târgovişteni în Divizia B, va fi Silviu Dumitrescu, „un om de-al locului”.

Tehnicianul ne-a declarat că a preluat echipa din Cetate cu emoţiile specifice reîntoarcerii acasă şi că îi va pregăti pe băieţi indiferent de eşalonul în care vor evolua, doi sau trei. Fostul antrenor de la Conpet a recunoscut însă că se aştepta să fie cerut la Chindia.

Cu ce gânduri la Târgovişte?
„Am venit cu gânduri curate în primul rând la această echipă. Ştiu că o să-mi crească foarte mult responsabilitatea. Este o revenire de suflet pentru mine pentru că aici m-am consacrat şi ca jucător şi ca antrenor. Am stat la Chindia zeci ani ca jucător, unde am jucat patru campionate în Divizia B şi şase campionate în Divizi     a A. Ca antrenor am câştigat trei campionate. I-am luat din Divizia C, i-am promovat în B, apoi în A şi i-am menţinut un an în A”.

Cum vi se pare proiectul gândit de Popescu şi Crăciunescu?
„Mă obligă oarecum cartea mea de vizită să revin aici şi rezultatele sper să se repete. În proiectul numit „Chindia” sunt oameni serioşi, oameni de valoare care impun respect şi care vor performanţă. Aici sunt asigurate condiţii destul de bune de pregătire. Primul meu antrenament este programat pe 4 iulie”.

Cum vi se pare actualul lot al Chindiei? Aveţi de gând să aduceţi jucători noi?
„Nu am venit aici să schimb eu lotul, să dau afară sau să aduc jucători. Strategia mea este să îmi fac treaba cât mai bine şi să cresc calitatea jocului. Vreau să aduc lume cât mai multă lume la stadion şi să refac atmosfera care a fost cândva”.

Ce obiectiv aveţi pentru noul sezon?
„Nu trebuie să ne facem iluzii. Sunt un tip optimist şi aşa o să-i educ şi jucătorii, să fie optimişti, însă este o echipă nou-promovată. Nu trebuie să ne hazardăm şi să spunem că suntem cei mai buni. Nu este imposbilsă intrăm în A, dar este greu”.



V-a surprins telefonul preşedintelui Crăciunescu ?

„Crăciunescu m-a sunat. Nu m-a surprins telefonul. Chiar îl aşteptam. Am mai stat de vorbă cu dânsul, prin iarnă, dacă nu mă înşel. Am înţeles că mi s-a făcut ofertă printr-o altă persoană, dar la mine nu a ajuns nimeni”.

Cu ce colaboratori veţi lucra la Chindia ?
„Încă nu am stabilit. Rămâne să se întoarcă domnul Crăciunescu din concediu şi vom discuta atunci toate detaliile, legate de colectiv tehnic, program, pregătire centralizată, obiectiv. Sunt multe lucruri de pus la punct”.

Costel Pană, pus pe out într-o emisiune TV

Fostul antrenor al Chindiei Costel Pană, a aflat de la o televiziune locală că nu mai este dorit la echipă. De la Rimini (Italia), acolo unde şi-a petrecu câteva zile de concediu, preşedintele Ion Crăciunescu a declarat că odată cu finalul campionatului s-a încheiat şi colaborarea cu antrenorul Costel Pană, iar noul tehnician al echipei este Silviu Dumitrescu. Crăciunescu a afirmat că s-au purtat o serie de negocieri cu antrenorul morenar, dar că nu s-a ajuns la un consens privind reînnoirea contractului. Şi jucătorii au aflat tot din presă despre schimbarea antrenorului, dar şi despre modificarea programului de pregătire.

Nu este încă promovată

Chiar dacă toată lumea o vede în B, lucrurile nu stau chiar aşa. Chindia Târgovişte a terminat sezonul pe locul I, lucru, care în mod normal ar duce-o către o Divizie superioară. Numai că Federaţia spune că nicio echipă nu are drept de promovare dacă nu are are cel puţin trei ani de la înfiinţare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite