Şi în parc fanfara cântă…

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii sunt invitaţi să asculte muzică de promenadă în centrul Parcului Chindia. Timp de o oră, fanfara Teatrului “Mihai Popescu”alături de majorete vor susţine un spectacol antrenant pentru trecători, în fiecare sfârşit de săptămână.

Sâmbătă şi duminică de la orele 17.00, Parcul Chindia va răsuna în ritmuri de fanfară. Formaţia va încânta auzul târgoviştenilor cu muzică de promenadă. Aceasta a fost infiinţată ca secţie muzicală a Teatrului pentru Copii şi Tineret “Mihai Popescu”, din Târgovişte, în 2007. A participat la evenimente ca Zilele oraşului, Crizantema de Aur, diferite festivaluri şi spectacole organizate de Ziua României, Ziua Imnului, Ziua Drapelului sau Ziua Eroilor.  Repertoriul intrumentiştilor are atât piese de fanfară, cât şi de cafe din repertoriul internaţional, îndrăgite de târgovişteni. „Îmi pare bine că avem o asemenea fanfară în oraş. Mi-aduc aminte cu drag de de vremea în care, în tinereţe, veneam să o ascult în parc. Am să vin sâmbătă şi duminică împreună cu nepoţii. Ei se joacă, iar eu urmăresc cu drag fanfara”, spune Maria Cosma, o târgovişteancă de 67 de ani.


Fanfara cântă la foişorul din Parcul Chindia


Secţia muzicală a teatrului, condusă de profesor Mihai Gabriel, are 14 membri de toate vârstele, majoritatea dintre ei absolvenţi ai Liceului de Arte “Balaşa Doamna”. Instrumentiştii au trecut printr-un program coregrafic, făcut cu specialişti, pentru exerciţii sau spectacole de paradă muzical-coregrafice specifice fanfarei. În anumite piese de teatru, fanfara a interpretat coloana sonoră, iar în fiecare an deschid Festivalul Păpuşilor Vii. Repetiţiile au loc la Căminul Cultural “Matei Voievod”, din cartierul cu acelaşi nume. “Instrumentiştii repetă în fiecare  zi, câteva ore, pentru a susţine un spectacol cât mai antrenant pentru târgovişteni, la sfârşit de săptămână. Fanfara este solicitată de foarte multe instituţii din judeţ şi din ţară, dar sâmbăta şi duminica vor fi prezenţi în Parcul Chindia. Alături de majorete vor face un spectacol pe placul tuturor, fie tineri, fie bătrâni”, declară Dan Ţopa, directorul Teatrului “Mihai Popescu”.
Dâmboviţenii sunt aşteptaţi la foişorul din centrul parcului, care găzduieşte spectacolul oferit de membrii fanfarei. O dată cu sosirea timpului frumos, în fiecare sfârşit de săptămână, se vor desfăşura astfel de manifestări muzicale.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite