Sfinţire: Slujbă pentru liniştea veşnică a miresei Margareta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe DN 7, în apropierea monumentului miresei, de zeci de ani se produc, în condiţii inexplicabile, grave accidente de circulaţieŞase preoţi au slujit pentru alungarea blestemelor din locul unde, în urmă cu 74 de ani, şi-a găsit sfârşitul, în ziua nunţii, tânăra Margareta Ştefănescu.

Ieri, s-a resfinţit monumentul ridicat în anul 1936 în cinstea tinerei Margareta Ştefănescu, care a murit într-un tragic accident de circulaţie chiar în ziua nunţii. Primarul de la Dragodana, Marin Voinescu, şi preoţii parohi din comună au decis să restaureze şi să resfinţească troiţa, sperând că astfel se va pune capăt blestemelor care, povestesc oamenii din zonă, se abat de 74 de ani asupra acelui perimetru de drum naţional, din apropierea oraşului Găeşti. „Ne străduim prin umilele noastre forţe să înlăturăm răul de pe aceste locuri. Vedeţi şi dumneavoastră,  marginea drumului este împânzită de cruci. Parcă ar fi un cimitir”, spune primarul Voinescu. Pe DN 7, în preajma monumentului miresei, s-au produs de-a lungul anilor numeroase accidente de circulaţie. Numai în 2009, şi-au pierdut viaţa în această zonă nouă persoane. Majoritatea tineri. Nu de puţine ori, conducătorii auto au povestit că au văzut pe şosea o nălucă asemănătoare unei mirese. Iniţial, au considerat că este vorba despre o iluzie. După  ce au aflat povestea Margaretei, misterul le-a fost dezlegat. „În anul 1936, nuntaşii se deplasau de la Bucureşti spre Câmpulung. În apropierea acestui loc, s-a întâmplat nefericitul accident în care şi-a curmat viaţa într-un mod tragic şi zguduitor, chiar în ziua nunţii,  Margareta, unicul copil al familiei Gheorghe şi Luiza Elena Ştefănescu”, povesteşte pentru „Adevărul de Seară” preotul Marian Diniţoiu, parohul Bisericii Flămânda, din Câmpulung, acolo unde este înmormântată Margareta.

Mireasa a fost singura care şi-a pierdut viaţa în accident


Ziua de 24 septembrie 1936 era senină. Nimic nu părea că va umbri fericirea Margaretei Ştefănescu, fiica celor mai bogaţi oameni din Câmpulung. La 26 de ani urma să se căsătorească cu alesul inimii sale, băiatul reputatului arhitect român Ion Mincu. Automobilul cu care se deplasau spre Câmpulung s-a lovit violent, în apropierea oraşului Găeşti, de un autocamion încărcat cu lemne. Mireasa a fost singura care şi-a pierdut viaţa în tragicul accident. Toţi ceilalţi ocupanţi ai maşinii au scăpat teferi. Tânăra a fost înmormântată în Cimitirul Bellu din Bucureşti. La scurt timp însă, Gheorghe Ştefănescu a început să aibe vise în care Margareta îi cerea să o aducă acasă, la Câmpulung. Părinţii s-au hotărât să ridice o biserică în memoria fetei lor pe Dealul Flămânda din Câmpulung. Când a fost gata, au adus aici rămăşiţele pământeşti ale Margaretei. Ca o curiozitate, ne spune preotul Diniţoiu, toate cuplurile care şi-au unit destinele în Biserica Flămânda au rămas statornice, neexistând niciun caz de divorţ.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite