Sfârşit de săptămână plin de cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Municipal Târgovişte vă invită în acest week la un maraton de spectacole. Piesele cu care actorii speră să umple sălile de spectacol sunt „Dublu sau nimic”, „Comedia Erorilor”, „Şi apoi am devenit bărbat” şi  „Fata babei şi fata moşului”.

Dacă nu aveţi nimic programat pentru acest sfârşit de săptămână, trebuie să ştiţi că Teatrul Municipal Târgovişte vă invită la un maraton de spectacole pe care nu trebuie sa le rataţi. Este vorba de piesele „Dublu sau nimic”, „Comedia Erorilor”, „Şi apoi am devenit bărbat”, „Fata babei şi fata moşului”.

„Dublu sau nimic”

„Dublu sau nimic”, piesa care se va juca în această seară, are în centrul acţiunii un singur om, care de fapt reprezintă mai multe persoane. Acel „singur om” este actorul. Trebuie să fie în stare să joace pe muchie de cuţit, să treacă de la o stare extremă la alta. Actorul trebuie să se depăşească, să fie mai bun decât el insuşi.

„Comedia Erorilor” - o piesă plină de umor shakespear-ian

Această piesă este scrisă acum 400 de ani de Shakespeare şi montată la Târgovişte în. Este vorba de povestea a două cupluri de gemeni identici care au fost accidental separaţi la naştere, dar destinul îi readuce împreună. Antipholus din Siracuza şi servitorul său Dromio, tot din din Siracuza, ajung în Efes unde locuiesc fraţii lor gemeni, Antipholus, din Efes şi servitorul acestuia, Dromio, tot din Efes. Când cei din Siracuza întâlnesc prietenii şi familiile fraţilor lor gemeni, o serie de întâmplări atrase de încurcarea identităţilor duc la o seducere aproape incestuoasă, arestarea lui Antipholus din Efes şi acuzaţii de infidelitate, furt, nebunie şi posedare demonică. Din distribuţia spectacolului fac parte numai puţin de 12 actori.
 
„Şi apoi am devenit bărbat”

Acest spectacol vă invită să fiţi martori la drama lui Tom, un puşti de liceu care, pentru că nu joacă fotbal şi este îndrăgostit în secret, devine batjocura colegilor lui. Este o poveste despre vârsta la care asumarea unor decizii şi recunoaşterea adevărului marchează întreaga existenţă. Premiera acestei piese a avut loc săptămâna trecută şi s-a bucurat de un real succes.
 
„Fata babei şi fata moşului” - piesa de suflet a copiilor

Spectacolul „Fata babei şi fata moşului” este regizat de Dan Ţopa, după povestea lui Ion Creangă. Aceasta se adresează în special celor mici. Sceneta se joacă într-un ambient plăcut, tipic ţărănesc, ce te cufundă în lumea tradiţiei româneşti. Este o întâlnire plină de farmec şi umor, ce caracterizează spectacolul de la un capăt la altul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite