Severin Anghelinu îi ia banii de întreţinere primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgovişteanul este primul administrator al unei asociaţii de proprietari din municipiu care a obţinut atestat, iar acum se luptă să înfiinţeze Liga Asociaţiilor de Proprietari

Severin Anghelinu funcţionează ca un ceasornic. La fix şi nu poate să-şi înceteze niciodată activitatea. Lâncezeala, neimplicarea, repaosul îl plictisesc. Simte că-i ameninţă existenţa. Se comportă ca un om-orchestră. Se ocupă de mai multe treburi deodată. Acum, când este pensionar, are în grijă treburile organizatorice ale Clubului de Fotbal FCM Târgovişte, este secretar al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dâmboviţa şi administrator al unei asociaţii de proprietari din Târgovişte. Ar vrea şi ar putea să facă mai multe, dar timpul nu-i permite. „Cred că ăsta este marele meu duşman - timpul. Curge prea repede, pentru câte lucruri mi-am propus eu să realizez”, spune Anghelinu.

Superlative la asociaţia de proprietari
Ca administrator al Asociaţiei de Proprietari 107, Severin Anghelinu se mândreşte cu mai multe superlative. „Am fost prima asociaţie de locatari care s-a transformat în asociaţie de proprietari. Sunt primul administrator cu atestat. Blocul 68 este primul care a fost reabilitat termic în municipiul Târgovişte. După normele occidentale. Îmi place să spun că locuim într-un bloc european, deoarece avem dotări şi lucrări executate în stil vest-european: acoperiş din tablă galvanizată, instalaţie de încălzire nouă, centrală termică de bloc, contorizare individuală, internet, interfon, cablu TV şi multe altele”. Lucrurile nu se opresc aici. Severin Anghelinu doreşte să înfiinţeze Liga Asociaţiilor de Proprietari Dâmboviţa. Asta, dacă ne raportăm la preocupările de pe lângă casă, cum îi place să le numească! Severin Anghelinu mai are un motiv de mândrie. Din asociaţia pe care o coordonează face parte şi primarul Gabriel Boriga. „Să nu se interpreteze. Tot ce am făcut în bloc, am realizat cu mult timp înainte ca Gabriel Boriga să devină primar al Târgoviştei”.

A fost coechipier cu jucătorul dinamovist Alexandru Moldovan
Severin Anghelinu îşi aminteşte cu nostalgie de anii tinereţii, când lucra ca maistru la Combinatul de Oţeluri Speciale. A ţinut de panglica inaugurală la darea în folosinţă a primului cuptor din Combinat, în 1974. „Am emoţii când mă gândesc la aceea perioadă. Alături de cei peste 25.000 de metalurgişti, am construit unul dintre cele mai moderne combinaturi de oţeluri speciale din Europa”. Severin Anghelinu a fost şi fotbalist. A jucat la echipe divizionare C, din Cluj şi Braşov. „Am fost coechipier cu Alexandru Moldovan, un mare jucător al echipei Dinamo. 20 de ani am arbitrat. Am devenit apoi primul observator FRF în judeţul Dâmboviţa”, spune Anghelinu.


Întrebări şi răspunsuri:

Cochetaţi şi cu gazetăria sportivă. Cum aţi ajuns aici?
Am scris primul articol în ziarul „Ţara”, apărut imediat după revoluţia din decembrie 1989. Plecam peste tot. Apoi, am fost gazetar la „Jurnal de Dâmboviţa” şi la „Dâmboviţa”. Îmi place, mai ales fiindcă ştiu foarte bine fenomenul sportiv. Mi-a canalizat paşii spre ziaristică Ion Tomescu, un mare gazetar sportiv al Târgoviştei.

Familia v-a sprijinit?
Nimic nu se poate realiza în viaţă, dacă nu ai de partea ta familia. Fără sprijinul şi înţelegerea soţiei şi al copiilor, nu aş fi reuşit să fac atâtea lucruri. Mă mândresc cu băiatul meu, care este acum conferenţiar doctor la Universitatea Valahia din Târgovişte, şi cu fata mea, care este profesor de engleză la Liceul Nucet.

Ce îi place:
„Îmi place viaţa. Îmi plac călătoriile prin ţară. Îmi place sportul. Îmi plac dealurile de la Râul Alb, o comună care merită vizitată. Îmi plac corectitudinea, omenia, caracterul, cinstea, încrederea în oameni. Îmi plac animalele şi livezile de pe Valea Dâmboviţei”, spune Severin Anghelinu.

Ce nu îi place:
„Nu îmi plac oamenii duplicitari, cei care, după ce ajung pe funcţii, uită de unde au plecat. Nu-mi plac minciuna, prostia şi grandomania. Nu-mi place politica din ultimii ani”, afirmă Anghelinu.

Profil:

Nume: Severin Anghelinu
Născut: 10 iunie 1949, Râul Alb
Studii: Şcoala Tehnică de Maiştri
Familie: Căsătorit, doi copii: Mircea - conferenţiar universitar doctor şi Ana Maria - profesor de engleză

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite